Ett av barnen har omkommit – Två har gripits

2021 11 22

Ett av de två barn som enligt uppgifter tros ha kastats ut från en balkong i Stockholm har nu förlorat livet.

De båda barnen hittades svårt skadade utanför ett flerfamiljshus på söndagskvällen och nu har ett av barnen dött, rapporterar TV4.

Två vuxna personer har gripits som misstänkta för dådet och de båda har en relation med barnen enligt polisen. De två gripna misstänks nu för mordförsök respektive mord.

Enligt flera tidningar har barnen blivit knivhuggna och därefter utkastade från balkongen. 

"Pappan trevlig"

En person som bor i samma trappuppgång hörde att något inträffade i lägenheten omkring klockan 21.30.

– Det lät som ett stök, mer att något föll till marken än skrik. Jag hörde inga barnskrik. Men det var mycket kort så jag tänkte inte så mycket på det. Familjen var ovanligt tyst. Jag trodde först att det var något som hänt högre upp, säger grannen till Expressen.

Han beskriver pappan som en trevlig person.

– Jag träffade honom i hissen ibland. Pappan var mycket trevlig och tillmötesgående, säger mannen till tidningen.

Fruktansvärda scener

Stor oro uppstod i grannskapet då ett mycket stort polispådrag, räddningstjänst och två ambulanshelikoptrar larmades till platsen i västra Stockholm i går kväll vilket fick många att undra vad som hade inträffat. En förbipasserande skall ha upptäckt två svårt skadade barn som låg utomhus nedanför flerfamiljshuset. Barnen rapporterades vara under tio år och enligt uppgifter till Expressen var det fruktansvärda scener på platsen.

Fallit från hög höjd

– Det är två barn som har hittats allvarligt skadade. Vi misstänker att de har fallit från hög höjd, sade Helena Boström Thomas vid Stockholmspolisen till tidningen.

– Vi kan inte utesluta att det ligger ett brott bakom händelsen, säger hon.

Tidigare ostraffad

I samband med händelsen ska en man i 45-årsåldern har påträffats i bostaden och enligt Expressens uppgifter är mannen misstänkt för inblandning. Han skall vara påträffad i ett skadat tillstånd och ska enligt uppgift vara ostraffad sedan tidigare.

Sånt här får inte hända

Grannarna blev förskräckta och oroliga.

– Jag såg massa polisbilar och ambulanser, och sedan kom en ambulanshelikopter och landade i närheten. Sånt här får inte hända, säger en kvinna i grannskapet till Aftonbladet.

Polisen knackade dörr

Ett stort område spärrades av och polisen inledde dörrknackning för att få undersöka om grannarna hade någon värdefull information.

– Det är fullt pådrag här. Jag har sett två helikoptrar landa här. Och 13 polisbilar är på plats. Det är på gården mittemot. Först landade en helikopter och sedan gav den sig i väg. Därefter kom en helikopter till. Båda är ambulanshelikoptrar, berättade grannen för tidningen.

Arkivfoto: Polisen, FB