En av de två mordmisstänkta vuxna släpps

2021 11 22

En av de två personer som greps misstänkta för mord respektive mordförsök på två små barn släpps nu på fri fot.

Det var under natten till måndagen som en fruktansvärd tragedi utspelades i västra Stockholm, närmare bestämt Hässelby. Förbipasserande upptäckte då två svårt skadade barn som låg nedanför ett höghus och polisen misstänker enligt flera medier att barnen kastats ut från balkongen från mycket hög höjd.

Handlar om kvinnan

En kvinna och en man greps misstänkta för mordförsök respektive mord på de två små barnen och nu meddelar åklagaren att en av personerna släpps. Det handlar om kvinnan.

– Misstankarna har försvagats och jag bedömer att det inte finns skäl att ha henne frihetsberövad längre. Hon är fortfarande misstänkt och inte avförd från utredningen, säger kammaråklagare Maria Franzén vid Åklagarmyndigheten.

Senast på torsdag

Åklagaren uppger att de misstänkta och barnen är personer i nära relation och under dagen har förhör hållits och polisen har genomfört tekniska undersökningar.

– Senast klockan 12 på torsdag den 18 november måste åklagaren fatta beslut om den anhållne mannen ska släppas på fri fot eller begäras häktad. Åklagaren har ingen annan information att lämna i ärendet i nuläget och är inte tillgänglig för media i det här tidiga skedet av utredningen, uppger myndigheten i ett pressmeddelande.

Från femte våningen

Enligt flera tidningar har barnen blivit knivhuggna och därefter utkastade från balkongen. Enligt Aftonbladet kastades barnen ut från femte våningen och tidningen uppger att pappan har en dokumenterade historik av psykisk ohälsa.

Så sent som på måndagseftermiddagen hade de två anhållna personerna ännu inte hörts uppger Expressen.

Andra barnet livshotande skadat

– Vi ska höra de här två anhållna i dag, så får vi se vad det ger oss. Men den tekniska undersökningen fortsätter och vi knackar dörr. Skadeläget på det ena barnet är fortsatt allvarligt och livshotande, men oförändrat sedan tidigare, säger Carina Skagerlind till tidningen. 

Kartlägger personerna

Polisen tog under dagen bort avspärrningarna och fortsatte med den tekniska undersökningen av den aktuella lägenheten. 

– Vi håller på med att kartläggningsarbete av personerna. Vad har hänt innan och vad har de för historia, säger Stockholmspolisen till Expressen. 

Fruktansvärda scener

Stor oro uppstod i grannskapet då ett mycket stort polispådrag, räddningstjänst och två ambulanshelikoptrar larmades till platsen i västra Stockholm i går kväll vilket fick många att undra vad som hade inträffat. Barnen rapporterades vara under tio år och enligt uppgifter till Expressen var det fruktansvärda scener på platsen.

Arkivfoto: Polisen, FB