JUST NU: Elon Musks Trumpbesked

2022 05 10

Den amerikanska entreprenören Elon Musk kommer att häva Twitter-förbudet mot Donald Trump om hans köp av den sociala medie-jätten går igenom.

Det bekräftar elbilstillverkaren på FT:s konferens ”Future of the Car”, uppger CNBC.

Tycker inte det var korrekt

–  Permanenta förbud borde vara extremt sällsynta och verkligen reserverade för konton som är bottar, bluffar eller spam-konton, säger Musk och tillägger:

– Jag tycker att det inte var korrekt att förbjuda Donald Trump. Jag tror det var ett misstag eftersom det stötte bort en stor del av landet och i slutändan resulterade det i att Donald Trump saknade en röst.

Elon Musk framhäver att han skulle ”upphäva det permanenta förbudet”, men att han inte kan garantera att det händer, då han inte äger Twitter än, rapporterar CNBC.

Stängdes av 2021

Twitter stängde av Donald Trump från plattformen i januari 2021 efter att hans anhängare stormat Kapitolium i Washington DC. Twitter fattade sitt beslut efter upploppet den 6 januari ”på grund av risken för ytterligare uppvigling till våld”.

Vid den tiden hade Trump närmare 80 miljoner följare på den sociala medie-plattformen.

Vill inte tillbaka

Donald Trump har tidigare sagt att han inte ämnar att återvända ­– oavsett om Elon Musk häver hans avstängning.

– Nej, jag kommer inte att gå tillbaka till Twitter, sa Donald Trump till CNBC när han fick frågan.

Han framhävde att han kommer att stanna på sin egen plattform, Truth Social.

Berömmer Elon Musk

– Jag kommer att stanna på Truth Social. Det är enligt planen. Vi har många nya användare anmälda. Jag gillar Elon Musk. Jag gillar honom mycket. Han är en utmärkt individ. Vi gjorde mycket för Twitter när jag var i Vita huset. Jag blev besviken över hur Twitter behandlade mig. Jag kommer inte att gå tillbaka, konstaterade Trump.

Foto: Library of Congress resp J. Cameron

Text: Redaktionen