Einárs musik retade upp kriminella – Saknade gänguppbackning

2021 10 23

Kriminella personer blev uppretade av Einárs musik.

Det rapporterar SVT i samband med att allt fler uppgifter kring den prisbelönta rapartisten Einár framkommer.

Stor polisjakt pågår

19-åriga Nils Einar Grönberg mördades med flera skott i Hammarby Sjöstad på fredagskvällen och det pågår nu en mycket stor polisjakt på de två personer som enligt uppgifter springandes skall ha flytt från platsen.

Retade upp kriminella

Enligt SVT:s reporter Diamant Salihu skall personer i den undre världen ha retat sig på Einárs låtar.

– Han har genom de han umgåtts med och genom sin musik retat upp personer i den kriminella miljön, vilket också skapade en hotbild mot honom från flera håll, säger SVT:s reporter Diamant Salihu som bedömer att det kan finnas förklingar till motivet bakom mordet.

Var själv dömd

Einár hade själv varit föremål för polisinsatser enligt SVT.

– Själv var han sedan tidigare dömd för bland annat ringa narkotikabrott, misshandel och olovlig körning. Tidigare i oktober greps Einár efter att en man knivskurits i centrala Stockholm, rapporterar SVT.

I april 2020 var Einár föremål för ett grovt brott då han kidnappades under mycket brutala former då kriminella försöket pressa honom på pengar. Otäcka bilder från dådet cirkulerar fortfarande omkring på nätet och kidnappningen är en del av en pågående rättsprocess.

Hade inte samma uppbackning

SVT uppger att Einár umgicks i kriminella kretsar och SVT:s reporter förklarar att han var extra sårbar då han saknade samma starka uppbackning som flera andra rappare.

– Flera rappare som kopplas till olika kriminella gäng har uppbackning av gängen som de ofta har vuxit upp i samma område som. Einár rörde sig mellan många olika grupperingar och hade inte samma uppbackning, vilket också gjorde honom mer sårbar, framhåller SVT:s Diamant Salihu.

Foto: Eínar instagram