Einár med vänner flydde åt olika håll för att undkomma mördarna

2021 10 23

Prisbelönade rapartisten Einár, 19 år,  jagades från ett cykelgarage av två maskerade män strax före mordet.

Det uppger Expressen som även har fått uppgifter om att Nils Einár Grönberg var i sällskap med två andra rapartister när mordet begicks i Hammarby Sjöstad.

Flydde åt olika håll

Enligt vittnesuppgifter befann sig Einár och hans vänner vid ett cykelgarage när någon plötsligt öppnade eld mot dem. I samband med beskjutningen när de lämnade cykelgaraget så försökte offren att undkomma genom att fly åt olika håll uppger tidningen. Gärningsmännen sprang då efter dem.

Flera nätverk

Mördarna hann ikapp Einár och sköt honom med flera skott i vad som beskrivs som rena rama avrättningen. Enligt Expressen träffades han av skott både i huvudet och bröstet och i samband med händelsen skall det enligt tidningen ha funnits på plats personer från nätverk som kallas Dödspatrullen och Husbys hyenor.

Fotograferade offret

DN uppger att gärningsmännen efter dådet skall ha undersökt att skotten varit dödande och de skall även ha fotograferat offret och tagit bilder enligt vittnesuppgifter.

Gärningsmännen är ännu så länge på fri fot rapporterar Sveriges Radio.

Under helgen och i början av nästa vecka kommer det finnas poliser från lokalpolisområde Södermalm på plats i området. De kommer vara där under eftermiddagar och kvällar. Vid behov kan de biträda utredningspersonalen med utredningsåtgärder men de kan även svara på frågor, uppger polisen på sin webbsida.

Foto: Einár, Första klass omslag, You Tube