Ebba Busch erbjuds mer än 1 miljon kronor

2021 09 30

81-årige Esbjörn erbjuder Ebba Busch minst 1 miljon kronor om hon avstår det omtalade huset utanför Uppsala.

Det rapporterar Expressen ikväll och enligt uppgift är villkoret för att Esbjörn ska betala ut pengarna att KD-ledaren drar sig ur domstolsprocessen.

Fyra dagar

Domstolsförfarandet är inplanerat i Uppsala tingsrätt med start måndagen den 25 oktober klockan 09.00. Processen är tänkt att pågå under fyra dagar men nu vill Esbjörn att det istället ska bli en pengauppgörelse rapporterar tidningen som uppger att Esbjörn via sin advokat förklarat vid flera tillfällen att han vill lämna över pengar till Ebba Busch i utbyte mot att hon river huskontraktet.

Mer än 1 miljon

– Det pågår diskussioner och det är kontakter mellan parterna. Det finns en ömsesidig vilja att komma överens men man gör det från lite olika utgångspunkter, säger advokat Per-Hans Berg enligt Expressen.

Ebba Busch advokat har å sin sida avböjt att kommentera saken men enligt Expressens uppgifter ska Esbjörn vara beredd att föra över ”mer än 1 miljon kronor”.

ANALYS

Husaffären har fått politiska effekter då det ställt till det för Kristdemokraterna som parti när det gäller att föra ut partiets politik eftersom hustvisten skymt det politiska budskapet. Partiet ser därför fram emot att frågan snarast skall avgöras och föras bort från dagordningen.

Nu tycks det slutliga beskedet närma sig och frågan är om parterna kan komma överens innan domstolsstarten den 25 oktober.

Foto: Kristdemokraterna