SVERIGE: En person död efter hundattack

2022 10 24

En person har avlidit efter en hundattack och ytterligare en vårdas på sjukhus, rapporterar polisen.

Den kvinna som attackerades av en hund i en lägenhet i Robertsfors har avlidit, meddelar polisen på sin sajt nu på morgonen.

Det var strax efter klockan 21 på söndagskvällen som polisen larmades till en adress i Robertsfors kommun. I lägenheten befann sig enligt uppgifter tre personer, samt två hundar. Två av personerna blev attackerade av den ena hunden, medan den tredje ska ha klara sig undan utan skador.

Kvinnan avled

Nu på morgonen rapporterar flera medier att kvinnan har avlidit av skadorna, medan mannen flugits med helikopter till sjukhus för vård.

De båda hundarna stängdes in i lägenheten, varpå den ena avlivades.

– Om vi skulle ta hunden till en veterinärstation för avlivning kunde vi ha utsatt vår personal för fara, hunden mådde uppenbarligen inte bra, framhåller Fredrik Nilsson, vakthavande befäl, till SVT.

Och tillade:

– Och det var också bäst av djurskyddsskäl att avliva på plats.

Kvinnan ägde hunden

Exakt vad som har utspelat sig på adressen är av förklarliga skäl inte utrett. Men Polisen har upprättat en anmälan och startat en förundersökning om grovt vållande till kroppsskada.

Då den nu avlidna kvinnan ägde den avlivade hunden finns ingen misstänkt i ärendet, understryker Fredrik Nilsson till kanalen.

– Man inleder en förundersökning för att utreda vad det är som hänt där och ta tillvara på målsägandes rättigheter, säger han.

Arkivfoto: Eng Foto Västra Götalandsregionen

Text: Redaktionen