Diktatorn har beordrat armén att inleda krig mot Ukraina

2022 02 21

Rysslands diktator har beordrat sina arméchefer att inleda anfallskrig mot Ukraina – ett oskyldigt land som nu riskerar att drabbas av ett blodbad.

Detta enligt underrättelseinformation som USA:s underrättelsetjänster  har erhållit rapporterar TV-kanalerna NBC News, ABC News och CNN sent i kväll. Putinregimen skall ha beordrat sina arméchefer att inleda det krig som Ryssland om och om igen har lovat att man inte har några som helst planer att inleda.

Anfallskrig

Ryska militärchefer skall ha givits order om att inleda ett anfallskrig – vilket i media ofta betecknas som invasion – av det fria europeiska landet Ukraina med 44 miljoner invånare.

Det uppger myndighetskällor till NBC News i kväll.

Ett oskyldigt land

Ukraina har inte gått in på ryskt territorium, har inte uttalat sig hotfullt mot Ryssland och har inte agerat på något som helst annat sätt som ens kommer i närheten av krigsanledning.

Det är ett oskyldigt land som nu riskerar att drabbas av ett blodbad med flera tiotusentals personer som kan dödas om ryska diktaturen går till anfall enligt bedömare.

Låg till grund

USA:s underrättelsetjänst har snappat upp informationen för bara någon dag sedan och detta låg till grund för president Joe Bidens uttalande för bara något dygn sedan då han sade sig vara övertygad om att Putin redan har fattat beslut om att gå till anfall, klargör NBC News.

– Vi tror att de kommer anfalla Ukrainas huvudstad Kiev, en stad med 2,8 miljoner oskyldiga människor, sa Joe Biden.

Handlar inte om övning

USA har även bevittnat hur den ryska militären vidtagit flera steg som ingår i en förberedelse för krig.

Ryssland har sänt onaturligt stora styrkor till Belarus och trupprörelserna gör att Väst misstänker att det inte alls handlar om en övning.

I stället anar man att det avser en attack mot Ukraina norrifrån.

Östra Ukraina

Enligt Vita Huset har inte hotbilden i östra Ukraina minskat trots insatser från Väst.

USA:s president har nu informerats om att attacken kan ske när som helst, rapporterar NBC News.

Setts gå in i Vita Huset

Joe Biden har i dag lett ett ovanligt helgmöte med USA:s Nationella Säkerhetsråd med fokus på Ukraina. Utrikesminister Antony Blinken och försvarsminister Lloyd Austin har sett gå in i Vita Husets West Wing strax före lunchtid idag.

Från Air Force Two

Myndighetskällor uppger att vicepresident Kamala Harris ska delta i mötet genom att vara uppkopplad från Air Force Two på väg från Tyskland över Atlanten.

Foto: President of Russia Office, Nato

Text: Redaktionen