Deltasymptomen skiljer sig åt – Här är de 3 vanligaste symptomen

2021 06 16

Den fruktade och mer smittsamma deltamutationen som nu sprids i Sverige allt mer har annorlunda symptom jämfört med det tidigare viruset enligt brittiska studier.

BBC rapporterar att de tidigare klassiska tecknen på covid enligt brittiska myndigheter var följande:

◾ Hosta

◾ Feber

◾ Förlust av doft och smak

Men professor Tim Spector som leder en av världens största studier av covidsymptom konstaterar att de vanligaste symptomen nu har förändrats och det kopplas till framfarten av den nya deltamutationen som befaras spridas allt mer i Sverige. De tre tidigare vanligaste symptomen är inte längre lika vanliga enligt BBC News. Istället är detta de tre vanligaste symptomen:

◾ Huvudvärk

◾ Rinnande näsa

◾ Halsont

◾ Förlust av doft är inte längre bland de 10 vanligaste symptomen

– Denna variant tycks fungera lite annorlunda. Folk tror kanske att de bara fått en förkylning, säger professor Spector.

– Vi tror att det skapar en stor del av problemet. Det kanske bara känns som en svår förkylning eller en konstig avslagen känsla. Men stanna hemma i alla fall och testa dig, säger han.

ANALYS

Fortsätt att hålla distansen och var inte rädd för att säga till andra att hålla distansen. Även de som vaccinerats och som haft viruset skall följa Folkhälsomyndighetens restriktioner.

Foto: E. Aykurt 

[yop_poll id="193"]