Därför kunde talibanerna ta över landet så otroligt snabbt

2021 08 17

Det finns minst fyra centrala förklaringar till varför talibanerna tagit över Afghanistan så extremt snabbt.

Det framgår när Carter Malkasian, tidigare rådgivare till USA:s främsta militära ledning, US Joint Chiefs of Staff, samt John Sopko, kongressens översiktschef för Afghanistan, uttalar sig för CNN och BBC.

🔸 1, Svag upplevd patriotisk förankring

– Afghansk militär har haft långvariga problem med moralen och deras vilja att bekämpa talibanerna. Talibanerna kan utmåla sig själva som de som motverkar och bekämpar ockupation av landet och det är något som är kärt för afghanerna. Det är mycket svårare för regeringen och för försvarsmakten att hävda det, säger Carter Malkasian till CNN.

Detta ska dock inte sammanblandas med hur starkt stöd talibanerna har bland folket. En mätning av Asia Foundation har funnit att endast 13,4 % av folket stödjer talibanerna.

🔸 2, Mental kedjeeffekt efter initiala segrar

Talibanernas lyckade försök att inta provins efter provins har lett till att Afghanistans militär fått sämre och sämre självförtroende.

– Det har utlöst en kedjereaktion under tre månaders tid. Och på andra sidan har talibanerna blivit uppeldade för varje framgång och den typen av eskalerande effekter har gjort det ännu svårare för de afghanska styrkorna att hålla emot, säger Carter Malkasian.

John Sopko, USA:s kongress Special Inspector General for Afghanistan, framhåller ytterligare orsaker I BBC.

🔸 3, Korruption inom armén

Korruption inom Afghanistans försvar innebär att man inte ens har vetat hur stor landets armé är. Generaler har blåst upp siffrorna för att få mer stödpengar.

🔸 4, Inkompetens inom armén

Soldater har sänts till områden där de saknar familj- eller klankoppling vilket lett till att de snabbt lämnat platsen när fienden närmat sig.

ANALYS

Det handlar med andra ord om en mycket låg försvarsmoral inom Afghanistans armé. Till skillnad från till exempel kurdiska styrkor i norra Syrien som är mycket motiverade så är den afghanska militären inte alls lika starka mentalt.

USA:s militär analyserar redan nu vad man kan lära sig inför framtiden om motsvarande situationer uppstår och det handlar inte minst om att börja rusta armén mycket tidigare, satsa på starka institutioner och att identifiera om det överhuvudtaget finns ett tillräckligt starkt grundmaterial att jobba med.

Foto: S. Parvez

[yop_poll id="483"]

86 000 svenskar får pengar på kontot

2024 05 28

För drygt tre år sedan föll domarna mot pensionsbolaget Allras grundare Alexander Ernstberger och tre andra Allra-profiler i Svea hovrätt. 

De dömdes till mångåriga fängelsestraff för mutbrott och för att ha berikat sig på bekostnad av pensionssparare.

Samtidigt tilldömdes Pensionsmyndigheten ett stort belopp i skadestånd. Pengarna ska fördelas till kunder som drabbades i Allra-härvan.

Nu meddelar Pensionsmyndigheten att man påbörjar den första inbetalningen – 95 miljoner ska fördelas på 86 400 sparare.

De som får in pengar på kontot tillhör tidigare sparare som hade hela eller delar av sitt premiepensionskapital i fonder med kopplingar till Allra under 2012.

– Det här är en milstolpe för oss på Pensionsmyndigheten att vi lyckas med vad vi hela tiden har förmedlat: att vi ska hitta, ta tillbaka och betala in pengar som sparare förlorade i samband med Allra.

– Jag är glad för de sparare som nu börjar få ekonomisk upprättelse, säger Anna Pettersson Westerberg, generaldirektör på Pensionsmyndigheten.

Flaggar för fler inbetalningar

Beloppet på 95 miljoner kronor är lägre än skadeståndet vilket kan innebära ytterligare inbetalningar till pensionssparare i framtiden.

– Inbetalningen innebär ett delmål i vårt arbete med att se till så att de som drabbades av Allra-härvan ska få ersättning för varje krona de har lidit skada. Pensionsmyndighetens arbete med detta är uthålligt, envist och metodiskt, säger Pensionsmyndighetens chefsjurist Lena Aronsson.

Så fungerar inbetalningarna

- Pengarna betalas in automatiskt till de drabbades premiepensionskonton och man behöver inte göra något för att få pengarna.

- Inbetalningens storlek beror på olika faktorer som exempelvis när och hur länge man haft innehav i någon eller några av de aktuella fonderna och storleken på innehavet.

- Inbetalningen väntas nå berörda personers konton den 28 maj och syns som ”korrigering” om man loggar in på Mina sidor på pensionsmyndigheten.se. De som får en inbetalning på minst 50 kronor informeras också via brev.

Så fördelas pengarna

- 86 400 sparare berörs av inbetalningen.

- 36 251 personer får upp till 1 000 kronor

- 43 592 personer får mellan 1 000 och 2 000 kronor

- 6 414 personer får mellan 2 000 och 3 000 kronor

- 144 personer får över 3 000 kronor

Källa: Pensionsmyndigheten

Foto Windows

Text: Redaktionen


Nya regler för bensin och diesel – bilister riskerar chockbesked

2024 05 28

Om ett och ett halvt år börjar nya drivmedelsregler gälla i Sverige.

Det handlar om ett nytt handelssystem inom EU som kallas för ETS 2 och som innefattar utvidgade villkor för handel med utsläpp, bland annat drivmedel till bilar.

Regeringen och SD klubbade formellt igenom EU-direktivet, som kommer att höja priset på bensin- och diesel, tidigare i maj.

Den första prognosen talar om en höjning på 1,5 kronor per liter.

Men det kan bli betydligt mer. Bland annat pekar ett tyskt forskningsinstitut på att att höjningen snarare landar på sex kronor litern – fyra gånger så mycket som den beräknade höjningen.

Och nu vädjar branschorganisationen Drivkraft Sverige till regeringen om att kompensera landets bilister, rapporterar Svenska Dagbladet.

"Går inte sänka mer"

Enligt partierna i Tidöavtalet ska också bilister kompenseras. Det är dock inte klart hur det ska ske. Lägre skatt på bränsle eller att ta från EU:s sociala klimatfond har nämnts som förslag.

Men enligt Drivkraft Sverige ligger Sverige redan nära EU:s miniminivå för bränsleskatterna.

– De går inte att sänka mycket mer. Då får regeringen kompensera för de högre bensin- och dieselpriserna på något annat sätt, säger Jessica Alenius, vd på Drivkraft Sverige, till SvD.

Elektrifieringen går för långsamt

Den plötsliga prisökningen förklaras med att elektrifieringen går för långsamt. Bilbranschen har större behov av att samla på sig utsläppsrätter än vad som förväntades. Det driver upp priset för kunderna.

Och Drivkraft Sverige är inte den enda aktören som flaggat för en chockhöjning på bensin och diesel i framtiden.

I mars menade konsumentorganisationen Riksförbundet M Sverige att bilister riskerar en “kalldusch” när det nya handelssystemet träder i kraft.

Detta kan bli en kalldusch för väljare som röstat för att diesel och bensin skulle bli billigare, och ett svårt mål att uppnå i Sverige där vi har långa avstånd och en stor andel av befolkningen som har behov av bilen dagligen för att till exempel ta sig till jobbet, sade Caroline Drabe, vd för M Sverige vid tillfället.

Beslutet redan fattat

Det nya utsläppshandelssytemet innebär avgifter ovanpå bränslepriserna för bilister och åkerier men även inom bostäder och andra sektorer.

Pengarna ska öronmärkas till en större klimatfond i EU.

Både regeringen och Naturvårdsverket har bekräftat ramarna för den nya förändringen.

– Redan från 1 januari 2025 ska utsläppen övervakas och rapporteras, framhåller Naturvårdsverket och tillägger.

Foto: Circle K

Text: Redaktionen