Därför går polisen inte ut med namn och bild på 55-åringen

2021 10 03

Göteborgspolisen meddelar nu varför man inte gått ut med namn och bild på 55-åringen som misstänks för explosionen i Göteborg.

Ett omfattande polispådrag har satts in i jakten på vad som ligger bakom sprängningen mot flerfamiljsbyggnaden på Övre Husargatan i Göteborg nyligen där 16  personer skadades varav 4 allvarligt och hundratals fick evakueras.

Skulle vräkas

Rapporteringen i pressen har varit omfattande kring den misstänkte 55-åringen som själv bor i huset och som skulle vräkas samma dag. 55-åringen pekas även ut som rättshaverist och har anhållits i sin frånvaro men är ännu inte gripen av polisen.

Polisens förklaring

TV4:s utsände i Göteborg förklarar varför polisen har valt att ännu så länge inte gå ut med namn och bild på 55-åringen.

– Det är det absolut sista men gör som utredningsåtgärd. Och det är för att det är ett intrång i den personliga integriteten att gå ut med namn och bild, rapporterar Anna-Maria Holmgren för TV4 Nyheterna.

Se hela TV4-inslaget här.

ANALYS

En av kvällstidningarna har dock redan gått ut med namn och bild på den misstänkte 55-åringen – nämligen Expressen. Och tidningen har publicerat en rad olika bilder samt även filmklipp där man kan se hur 55-åringen i bar överkropp står på en pall utanför sin mamma balkong vid hennes äldreboende.

Personalen hade fått direktiv om att dokumentera 55-åringens agerande vid äldreboendet då han bröt mot coronareglerna.

Kallades mördare

– I början av pandemin fick han som alla andra besöka sin mamma ute på gården med plexiglas och visir.  Men det struntade han i. Så till slut fick han inte besöka henne på gården längre, eftersom han inte följde restriktionerna utan skulle krama henne och vara i ansiktet. Och det var då han började bli så galen och sa att vi var mördare som låste in henne, säger en tidigare anställd till Expressen.

Foto: TV4

[yop_poll id="715"]