JUST NU: Centerpartiets valfilm i Stockholm stad

2022 08 07

Att värna Stockholms parker och grönområden står i fokus för Centern i Stockholm som nu släppt sin valfilm.

Med bara drygt en månad till valdagen är det inte bara på riksnivå som valkampanjen går in i slutspurten. Även regionalt och lokalt ökar nu valtemperaturen.

Storstadspuls och naturens ro

Valet i Stockholm stad är ett av de val som får stor uppmärksamhet och nu har Centerpartiet publicerat sin valfilm.

– Kombinationen av storstadens puls och naturens ro är det som gör Stockholm fantastiskt, säger Karin Ernlund, distriktsordförande för Centerpartiet i Stockholm. 

– Att Stockholm får fortsätta vara just grönt är ett av våra främsta vallöften när väljarna går till valurnorna, framhåller hon.

Fyra profilfrågor

Centerpartiet går till val på följande profilfrågor i Stockholm:

-Ett grönt och levande Stockholm

-Jobb och företagande

-Jämställdhet

-Kampen mot främlingsfientlighet och högerpopulism

Tar strid för klimatet och miljön

För första gången på flera år går Centern till val som en självständig kraft i huvudstaden och partiets fokus under valrörelsen är att bevara Stockholms parker och grönområden när staden växer.

– Centerpartiet i Stockholm tar strid för klimatet och miljön. Det är verkliga ödesfrågor, både globalt och lokalt i Stockholm. Lokalt så är frågan om parker och grönområden en av de viktigaste miljö- och klimatfrågorna, säger Karin Ernlund, Stockholmscentern. 

Räddat Fredhällsparken och Årstaskogen

– Vill man ha en stad som andas, är grön och skön så är Centerpartiet det bästa valet. När partier med olika färg vill bygga bort parkerna – till förmån för fler parkeringsplatser och betong så säger vi nej till det.

– Under nuvarande mandatperiod har vi räddat Fredhällsparken och Årstaskogen och under nästa mandatperiod så kommer vi ta striden för Stockholms fantastiska grönytor, säger hon. 

Se Centerns valfilm i Stockholm här.

Foto: Centerpartiet

Text: Redaktionen