Byter namn till Champagnepartiet

2021 04 01

– För att markera vårt mål att nå 12% i valet 2022 byter vi nu namn till Champagnepartiet, avslöjar Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni som säger att hon inspirerats av Jonas Sjöstedt (V).

Den förre vänsterledaren som numera huserar i Vietnam twittrade tidigare om att Liberalerna inte hade fler procent än en folköl vars volymprocent alkohol ligger på 3,5%.

– Vi känner stark medvind nu efter att vi gått över till M-KD-SD-sidan och för att visa hela världen att vi kommer att vinna valet så byter vi nu namn till Champagnepartiet. Det blir ju finfina 12%, säger Nyamko som vill skicka ett stort tack till Jonas Sjöstedt.

– Så snart restriktionerna för resor lättas så ska jag personligen åka till Vietnam för att bjuda Jonas på ett rejält glas champagne av märket Bollinger. Min nya kompis Sara Skyttedal (KD) sände mig en flaska efter omröstningen på vårt partiråd i helgen. Sådana fina drycker har nog Jonas aldrig testat innan för han kör nog mest med folkligare grejer men jag vill verkligen tacka honom för hans inspiration, säger L-ledaren.

Hon betonar att med anledning av Liberalernas ambitiösa klimatpolitik så tar hon inte flyget till Vietnam utan ska låna en luftballong av Jimmie Åkesson (SD). SD-ledarens hemliga passion är ballongflygning över Blekinges skärgård under ljumma sommarkvällar tillsammans med Annie Lööf (C). Det hela är en väl förborgad hemlighet men Jimmie och Annie har via en släktforskarsajt i USA kommit på att de har gemensamma USA-släktingar som utvandrade 1846 och nu planerar de att öppna ett USA-museum tillsammans på Visingsö. Syftet är att visa väljarna att man kan kan vara goda vänner och hitta på festliga projekt tillsammans även om man röstar olika i politiken.

ANALYS

Skål!

[forminator_poll id="2636"]