Bombskyddet larmat efter explosion – Risk för fler explosioner

2021 11 03

Ett stort pådrag med polisbilar, brandbilar, ambulans och bombskyddet har larmats till en plats mellan Kungsbacka och Varberg.

Det rör sig närmare bestämt om Dotetorp nära Tjolöholms Slott.

Har trillat av och exploderat

Orsaken är att det inträffat en explosion och riskerar inträffa ytterligare explosioner i samband med att föraren tappat kontrollen över en sopbil.

Fordonet befinner sig i diket och en av gasflaskorna som hör till sopbilens bränsletank har trillat av och exploderat rapporterar Kungsbacka-Posten.

Frös läget över natten

Dramatiken inleddes på måndagen när sopbilen körde i diket.

– Först skulle bilen bärgas. Men då kunde man konstatera att fler flaskor var skadade. Man frös läget över natten, säger Johan Helsing, räddningsledare vid räddningstjänsten till Kungsbacka-Posten.

Avstyra ytterligare explosioner

Hallandspolisen och räddningstjänsten har gjort en bedömning av läget och bombskyddet har nu anlänt för att försöka avstyra ytterligare explosioner.

– Bombskyddet är där för punktera ytterligare flaskor under kontrollerade former. Nu ska man tillsammans med polisens experter oskadliggöra dessa flaskor. När det är tryckkärl finns det alltid en explosionsrisk, säger räddningsledaren till tidningen.

Närboende har underrättats om situationen.