Stora översvämningar i Bohuslän – Bilister uppmanas stanna hemma

2021 07 30

– Det är hundratals bilar som står under vatten. Det är otäckt och mycket skador.

Insatsledare André Vajking på räddningstjänsten i Norra Bohuslän konstaterar att översvämningarna i regionen är omfattande.

– Jag har aldrig sett så här mycket vatten förut. Det är hundratals bilar som står under vatten. Det är otäckt och mycket skador. Allt står i en sjö, säger André Vajking till GP i samband med insatser vid Sotenäs camping där vattenmassorna går nästan en halvmeter upp på husvagnar, husbilar och bilar rapporterar GP.

Omfattande skador

Efter bland annat Skåne, Kalmar och Södermanland har nu även Bohuslän drabbats hårt av skyfallen. Stora mängder regn har vräkt över Bohuslän det senaste dygnet och skadorna är omfattande.

⛔ Översvämmade vägar

⛔ Avstängda vägar

⛔ Hundratals bilar som delvis står under vatten

⛔ Översvämmade fastigheter och källare

⛔ 50-talet larm från drabbade hushåll

⛔ Stopp i tågtrafiken

⛔ Många kan inte ta sig till jobbet

– Vi har haft häcken full sedan klockan ett i natt. Vi får fortfarande in larm. Och då pratar jag bara om vårt område som är Lysekil, Orust och Uddevalla. De norra bohuslänska kommunerna har säkerligen haft lika mycket, säger Mikael Svantesson, räddningschef i Bohuslän till SVT.

Trafikverkets uppmaning

Trafikverket uppmanar alla bilister som kan att stanna hemma rapporterar Expressen. En mängd vägar är inte farbara eller har kraftigt nedsatt funktion på grund av vattenmassorna. Vissa vägar är helt avstängda enligt Trafikverkets hemsida.