Både polis och ambulans larmades till vildsint svensexa

2021 10 18

En svensexa i Södermanland gick så vilt till att förbipasserande larmade polisen.

Dramatiken utspelade sig närmare bestämt i närheten av Österviksbacken i Södertälje tidigare idag torsdag.

Pågående misshandel

Förbipasserande vittnen fick plötslig syn på hur flera misstänkta gärningsmän band fast ett till synes utmanövrerat offer vid en lyktstolpe. Med förhoppning om att hjälpa offret och att fånga in förövarna slog man därefter larm till polisen för att få stopp på vad man misstänkte var en pågående misshandel.

Vildsint svensexa

Det blev en blåljusutryckning med både poliser och ambulanspersonal men när ordningsmakten kom fram till den förmodade brottsplatsen kunde de konstatera att det inte handlade om någon brottslig verksamhet utan istället en herre som snart ska gifta sig och vars vänner anordat en vildsint svensexa.

Brudgummens vänner

Att knyta fast mannen vid lyktstolpen var helt enkelt bara en del av de turbulenta lekarna som ingick i svensexan och brudgummens vänner hade inte tänkt på att tilltaget kunde skrämma livet ur intet ont anande torsdagsflanörer.

Polisen var inte glad över herrarnas aktiviteter utan uppmanade dem att tänka efter kring hur det hela kan uppfattas för personer som inte kände till det hela, rapporterar Aftonbladet.

Kan få allvarliga konsekvenser

Polisen menar att utryckningar av det aktuella slaget kan få allvarliga konsekvenser då polisens resurser behövs på andra håll istället.

– Man kan ringa och meddela polisen innan så vi vet, för det kan bli att vi rycker ut på det här och något annat akut får stå tillbaka lite grann, säger Sylvia Oldin vid Södertäljepolisen till SVT.

Läxade upp herrarna

Polisen läxade upp de upprymda deltagarna på svensexan så att de tänker sig för lite bättre till nästa gång.

– Det är inte tillståndspliktigt att meddela i förväg men det handlar om sunt förnuft, säger polisen till SVT.

Arkivfoto: K. Weil

[yop_poll id="767"]