Nio bränder i Skåne i natt

2021 09 29

För en rad bilägare i Skåne blev det en förfärlig natt. Inte mindre än åtta fordon har drabbats av bränder. Dessutom har en villa brunnit.

I Östra Göinge i norra Skåne kom det larm klockan 02.57 och när blåljuspersonalen kom fram visade det sig att de pågick så mycket som fyra bränder på en och samma gång i samhället Knislinge. Tre av bränderna var bilbränder och samtliga klassas som skadegörelse.

Osannolikt enligt polisen

– Här kan man tänka sig ett samband på grund av det geografiska läget, det är ganska osannolikt att det ska brinna tre bilar på en natt i Knisslinge, säger Skånepolisens Evelina Olsson.

Misstänkt mordbrand vid villa

Polisen upptäckte också att det brann vid en uteplats intill villan Stationshuset i Knisslinge rapporterar Kvällsposten. Branden hade spridit sig till ett fönster och vid efterföljande kontroll uppdagades rökskador i mer eller mindre hela villan.

Villa Stationshuset har nu spärrats av den misstänkta brottsplatsen ska undersökas. Händelsen klassas som en misstänkt mordbrand.

Ytterligare fem bilar har brunnit

Och även södra Skåne har drabbats av flera bränder under natten, närmare bestämt Malmö.

På Hyllievångsvägen har en personbil brunnit och och på Estlandsgatan har fyra fordon varav en lastbil eldhärjats enligt Aftonbladet. Bränderna misstänks vara anlagda.

Gärningsmännen är fortfarande på fri fot både i Östra Göinge och i Malmö.

Arkivfoto: Polisen Södermalm, FB