Anser att SD inte står upp för kvinnors rättigheter

2021 03 22

Med de tydliga röstsiffrorna 6-2 säger Liberalernas kvinnoförbund nej till alla former av budgetsamarbete med SD och går därmed emot Nyamko Sabuni inför det avgörande partirådet kommande helg.

Detta uppger DN ikväll.

– I jämställdhetsfrågor är det svårt att se frågor där vi kan söka samsyn med SD som är ett parti som inte står upp för kvinnors rättigheter. Liberala Kvinnors centralstyrelse motsäger sig alla former av budgetsamarbete med SD i riksdagen, meddelar Liberala Kvinnor enligt DN.

ANALYS

På söndag 28 mars håller Liberalerna ett historiskt möte då 94 liberala representanter runt om i Sverige i praktiken ska välja mellan att säga ja eller nej till ett M-KD-SD-styre.

Liberala Kvinnor utgör en viktig del av Liberalerna som under många år har fokuserat på att lyfta fram jämställdhet och feminism i valkampanjerna. Liberalerna är det borgerliga parti som ägnat mest fokus åt jämställdhet i sin kommunikation till väljarna de senaste årtiondena vilket ger Liberala Kvinnor extra tyngd inför partirådet. Stalltipset är emellertid att Nyamkos M-KD-SD-linje kommer att segra på partirådet – men det är inte helt garanterat. Beskedet från Liberala Kvinnor indikerar att det finns inflytelserika grupperingar i partiet som tycks vara redo att ta strid emot SD-förslaget som hotar att splittra partiet.

[forminator_poll id="2127"]