JUST NU: Annie Lööf i öppen diskussion med Centerungdomarna

2022 08 15

Annie Lööfs besked om att Centern kan ingå i en S-ledd regering efter valet har stött på hård kritik.

Inte minst från partiets ungdomsförbund.

– CUF är kritiska till att C innan valet öppnar för att sitta i en S-regering. Vi går till val som ett självständigt liberalt parti och bör stödja det alternativ som genomför mest C-politik. Ett borgerligt liberalt parti måste hålla dörren öppen för fler regeringsalternativ, skriver Cuf på Twitter.

Snabbt svar

Annie Lööf (C) svarar snabbt.

I en kommentar till Cuf:s inlägg betonar hon att Centern går till val som ett ”liberalt självständigt parti”.

– Vi går till val som ett liberalt självständigt parti. Vår dörr står öppen för samarbete med både S och M, så länge man inte ger SD direkt inflytande över regeringsmakten och genomför politik förankrad i mitten av svensk politik - varken högerpopulism eller vänsterpolitik, framhåller C-ledaren.

I ett annat inlägg fastlår Annie Lööf att hon välkomnar en öppen debatt på Twitter – även med sitt eget ungdomsförbund.

– I vårt parti har vi inga problem med att ha en dialog här - jag är en av få partiledare på twitter och ser det som en viktig del att föra just dialog, både med dig, andra - och självklart också med våra skarpa ungdomsförbundare.

”Gör ont”

Annie Lööfs regeringsbesked har väckt upprörda känslor hos flera företrädare inom  partiets ungdomsorganisationer.

– När Löfven utlyste extraval för åtta år sedan gick jag med i Cuf för att jag ville ha en borgerlig alliansregering igen. Det gör så ont för mig att se att mitt parti öppnar för att sitta i regering med Socialdemokraterna, twittrar Cuf:s första vice ordförande Caroline von Seth.

Hennes inlägg har även delats av Cuf:s ordförande Réka Tolnai.

Foto: Centerpartiet

Text: Redaktionen