Alec Baldwin sköt ihjäl en kvinna av misstag under inspelning

2022 01 30

Filmstjärnan Alec Baldwin har av misstag skjutit ihjäl en kvinna under inspelningen av westernfilmen Rust i New Mexico i USA.

Offret är filmfotografen Halyna Hutchins, 42 år, och ytterligare en person, regissören Joel Souza, 48 år, skadades vid händelsen som inträffade igår.

Akuta vårdinsatser

Halyna Hutchins fördes med helikopter till University of New Mexicos sjukhus men hennes liv stod inte att rädda. Joel Souza fick akuta vårdinsatser och fördes med ambulans till sjukhus.

Vittnen förhörs

– Utredningen är pågående. Inget åtal har blivit väckt kopplat till denna händelse. Vittnen blir fortsatt förhörda av polisen, säger Juan Rios vid Santa Fe-polisen.

Händelsen bedöms vara ett misstag som beror på att den pistol som använts som rekvisita var skarpladdad.

Skulle vara lösa skott

– Det verkar som att filmscenen involverade användandet av ett eldvapen som var tänkt som rekvisita med lösa skott, säger Santa Fe-polisen.

Den kyrka där scenen spelades in används ofta vid filminspelningar men har nu spärrats av.

Kusliga likheter

Filmen Rust med Alec Baldwin i huvudrollen utspelar sig på 1880-talet handlar om en tonårspojke som rymmer hemifrån med sin morfar efter att pojken dömts till döden genom hängning för att av misstag ha dödat en lantbrukare, rapporterar amerikanska medier.

– Filminspelningen har avbrutits och säkerheten för vår personal och skådespelare har högsta prioritet, uppger ansvariga vid inspelningen.

Dödsolyckor vid filminspelningar

Dödsolyckor vid filminspelningar är ovanliga i USA men har inträffat vid några tidigare tillfällen.

▪1993 avled skådespelaren Brandon Lee efter att han av misstag sköts med en pistol. Han var son till kampsportikonen Bruce Lee

▪1984 avled skådespelaren Jon-Erik Hexum efter att ha skjutit sig själv med en pistol som skulle vara laddad med lösa skott vid inspelningen av TV-serien Cover-Up.

Foto: Alec Baldwin, Instagram