200 000 anställda kan få löneökning

2023 12 15

Bland hundratusentals anställda i Sverige växer nu förhoppningarna om högre lön.

Detta efter att två av landets största fackförbund lämnat över sina krav på nya avtal till Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, och Kommunala företagens arbetsgivarorganisation, Sobona.

200 000 medlemmar

Förhoppningarna om löneökningar, samt flera andra villkorsförbättringar, gäller Sveriges anställda inom kommun och region.

Bakom de nya kraven står fackförbunden Vision och Akademikerförbundet SSR och totalt omfattas drygt 200 000 medlemmar i överlämnandet av det nya avtalet.

– Vi behöver säkra löneökningarna för våra medlemmar i välfärden, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i ett pressmeddelande.

"För lågt värderade"

Åtgärderna som de två fackförbunden kräver ämnar att “stärka sektorns attraktivitet att behålla, utveckla och rekrytera medarbetare med rätt kompetens".

Ytterligare mål är att tydliggöra karriärvägar och skapa incitament så att det lönar sig att stanna kvar och utvecklas på samma arbetsplats.

– Jobben inom kvinnodominerade yrkesgrupper är alltför lågt värderade och måste komma i kapp övriga arbetsmarknaden. Det handlar om att värdesätta våra medlemmars viktiga arbete och om att tillräckligt många ska vilja söka sig till och stanna i dessa yrken, säger Veronica Magnusson.

Särskilda lönesatsningar

Förändringarna hänger emellertid på att SKR och Sobona går med på kraven.

Avtalen från vision och SSR ser ut enligt följande: ett ettårigt löneavtal med löneökningstakt i nivå med märket på arbetsmarknaden.

Fackförbunden kräver dessutom särskilda lönesatsningar på medarbetare inom yrken som idag domineras av kvinnliga anställda, eftersom dessa jobb drabbats hårdare än andra av inflationen.

– Erfarenhet måste löna sig. Vi ser en osunt hög personalomsättning i landets kommuner vilket beror på brister i arbetsmiljö i kombination med dålig löneutveckling och kompetensutveckling, säger Heike Ekers, ordförande för Akademikerförbundet SSR, i samma pressutskick.

– Det måste bli mer attraktivt att vara akademiker i kommunerna.

Längre semester

Utöver löneökningar vill förbunden även öka medlemmarnas inflytande över sitt eget arbete. Exempel som ges är att minska den totala arbetstiden genom bland annat arbetstidskonton eller längre semester.

– För att skapa en balans mellan arbete och fritid, konstaterar fackförbunden.

Nuvarande avtal, som alltså berör cirka 200 000 anställda i kommuner, regioner samt kommunala eller regionägda bolag, och löper ut 31 mars 2024.

LÄS MER: Öppnar för förkortad arbetstid i Sverige

Foto: Kraken Images

Text: Redaktionen


Swedbank: Stor grupp blivande pensionärer riskerar kalldusch

2024 02 27

En större del av svenskarna riskerar att få en obehaglig överraskning när pensionsåldern börjar närma sig.

Det larmet kommer från Swedbank på måndagen.

Storbanken har uppmärksammat att kunskapen om hur pensionssystemet fungerar är oroväckande låg bland svenska folket – vilket innebär att en stor grupp omedvetet kan begå misstag som blir direkt avgörande för den blivande pensionen.

Hela 60 procent av befolkningen har liten eller ingen kunskap om pensionssystemets innebörd, visar bankens undersökning som beställts från Kantar Medias Sifopanel.

– De som saknar kunskap om pensionssystemet tror i mindre utsträckning än andra att de kommer få en rimlig pension. Utan koll är det svårt att göra medvetna val om sådant som påverkar pensionen, säger Madelén Falkenhäll, Swedbanks hållbarhetsekonom. 

Upptäcker för sent

De flesta får behålla minst 70 procent av sin lön när man går i pension. Men faktorer som många år i deltid eller sent inträde i arbetslivet kan kapa ersättningen rejält – samtidigt som ett par extra år i arbetet kan höja den kraftigt.

Enligt Swedbank är det dock faktorer som många upptäcker för sent.

Istället kommer det som en kalldusch när man väl kommer till insikt om vilka val som hade kunnat göras för att påverka pensionen till det bättre.

– Ju tidigare du vet vad som påverkar pensionen, desto större möjlighet har du att påverka den. Var femte över 55 år önskar att de hade haft koll på sin pension tidigare, säger Madelén Falkenhäll. 

Högre tjänstepension

En väg till högre pension är enligt Swedbank att avsätta mer till tjänstepensionen.

Banken har tidigare uppskattat att bara ett par procent högre tjänstepensionen skulle kunna motsvara drygt 2 000 kronor mer i pension varje månad för vanliga kvinnoyrken – som ofta har lägre lön än mansdominerade yrken.

– En höjd avsättning till tjänstepension skulle innebära en högre pension för många. Det har redan gjorts inom några kollektivavtal, men det skulle kunna tas ytterligare steg och kan vara värt att titta vidare på för arbetsmarknadens parter, säger Madelén Falkenhäll. 

LÄS MER: Swedbank slår larm: blivande pensionärer illa ute

Foto: MarcusOscarsson.se

Text: Redaktionen


Nya villkor för självscanning på Coop och Ica

2024 02 27

Stölderna i självscanningen har ökat lavinartat under de senaste åren.

Vid upprepade tillfällen har bland annat Svensk Handel larmat om systematiska stölder där folk tycks ha satt i system att utnyttja självscanningskassorna på exempelvis Coop och Ica för att stjäla livsmedel.

Gärningspersonerna ser ofta ut att scanna in samtliga varor som de lägger i påsen men i själva verket scannar de bara in de billiga varorna, har organisationen tidigare framhållit.

– Alternativt scannar de in alla varor först för att sedan radera de dyrare varorna innan de kommer till kassan.

Nya tuffa villkor

Nu har flera av de stora livsmedelskedjorna tröttnat på stölderna.

Tuffare villkor har implementerats på bland annat Coop, Ica, Hemköp och Willys, rapporterar Sveriges Radio.

Konkret handlar det om elektronisk individuell övervakning som innebär att kassorna lagrar information från kunder som scannat fel.

Misstagen hamnar i ett dataregister och resulterar i att dessa kunder behöver genomgå fler så kallade avstämningar när man ska betala.

– Det är de villkor som Coops säkerhet har tagit fram, säger exempelvis butikschefen Joantan Espnoza från Coop-hallen i Gävle till SR.

Då ökar risken

Avstämningarna sker med andra ord inte bara slumpmässigt. Avvikande köpbeteende, som att man behöver köper en vara, ökar chansen för att bli kontrollerad.

Det finns även så kallade “avstämningsvaror” som också kan innebära förutbestämd avstämning.

Att kunder misstänkliggörs målas upp som en risk, men den risken väljer Coop att tona ned.

– Vi försöker vara snälla och trevliga även mot kunder som vi kanske tror har scannat fel medvetet, säger Jonatan Espnosa.

Byter prislappar

Strategierna för att fuska i självscanningen är många. Tidigare har Ica påtalat att kunder till exempel väger en gullök och sätter prislappen på en dyrare vara, som olivolja.

Svensk Handel har även uppmärksammat att gärningspersoner delar upp varor i två olika kundvagnar – i den ena lägger man billiga varor som man scannar och i den andra dyrare varor som man inte scannar.

– Vid självutcheckningen avvaktar man med att rulla fram den dyra kundvagnen för att se om det blir avstämning. Om så är fallet lämnar man kvar kundvagnen med dyra varor i butiken. Om avstämning däremot inte sker rullar man ut båda vagnarna, framhåller organisationen.

LÄS MER: Allvarliga rapporter gällande självscanning

Foto: ICA-Gruppen, Jessica Gow

Text: Redaktionen