20-åring mördad – 8 gripna

2021 09 01

– Det är naturligtvis fruktansvärt och jag tänker inte minst på alla de drabbade i områdena som ännu en gång blir fråntagna sin trygghet och frihet.

Det uppger inrikesminister Mikael Damberg i ett mail till Expressen efter att Stockholm i natt drabbats av fyra skjutningar. Och nu kommer besked om att en 20-årig man dödades vid nattens våldsamheter.

Polishundar och drönare

Polisen uppger att man hittade två skadade män på en innergård i Stockholm.

– Polis arbetar med att söka efter gärningsperson och för att säkra spår på och runt brottsplatsen. I arbetet används bland annat hundpatrull och drönare. Förundersökningar om försök till mord och grovt vapenbrott har inletts, uppger polisen.

Hela 8 gripna
Man har lyckats fånga ett stort antal misstänkta.
– Nu har det totalt gripits 8 personer i den insats som pågår med anledning av mordförsöket i Hjulsta. Flera personer har också hämtats till förhör. Insatsen fortsätter med oförminskad styrka. Utredare har nu påbörjat arbete med att kartlägga de frihetsberövades roller samt relationen till de skadade personerna. Flera platser har spärrats av i det utredningsarbete som pågår, framhåller polisen som betonar att man uppgraderat brottsrubriceringen till mord.

Foto: Polisen Södermalm, FB