Poliser letar i gräset – Fortsatt polisjakt efter att 14-åring skjutits

2021 11 22

– Vi kan se poliser som går tunt med ficklampor och lyser i det höga gräset.

SVT:s utsände rapporterar ikväll om hur polisjakten fortsätter i Eskilstuna efter att en 14-årig pojke blev skjuten tidigare ikväll.

– De letar också efter vittnen som har sett det här hända. Och det samlas en hel del nyfikna runt avspärrningar och vill veta vad som hänt. Det är mycket polisbilar som rör sig i området. De letar efter en person som sågs springa efter skottlosningen, berättar SVT.

– Inringare hade hört höga smällar som kunde uppfattas komma från skjutvapen. Flera polispatruller beordrades till område, uppgav Eskilstunapolisen.

Skjuten i ryggen enligt uppgift

Den första polispatrullen var snabbat på plats och poliserna påträffade en skottskadad person utomhus.

– Den drabbade är en kille i tonårsåldern. Killen fördes till sjukhus med ambulans, uppger polisen.

Skottlossningen ägde rum i ett bostadsområde och polisen genomför nu insatser i närheten av brottsplatsen. Enligt flera tidningar har offret skjutits i ryggen och eventuellt även i vaden.

Försök till mord

– Den misstänkta brottsplatsen har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. Polisen arbetar just nu på platsen med ett stort antal resurser med olika specialkompetens, uppger Eskilstunapolisen.

En förundersökning gällande försök till mord har inletts men gärningsmännen är ännu inte gripna.

– Det finns i nuläget ingen misstänkt för brottet, uppger polisen som behöver allmänhetens hjälp i jakten på de skyldiga.

Svårt skadad

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om händelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär, berättar polisen.

Mälarsjukhuset uppger för SVT att man vårdar en 14-årig pojke för skottskador och han ska vara svårt skadad samtidigt som läget beskrivs som stabilt.

Vädjar till allmänheten

– Vittnesuppgifter är väldigt viktiga för oss. Vi har pratat med personer i närheten och vi kommer prata med fler. Vet man något om händelsen får man gärna ta kontakt med oss på plats om det är möjligt, eller kontakta oss via 114 14, säger Dennis Johansson Strömberg vid Polisregion Öst till SVT.

Hög kriminalitet

Fröslunda drabbades av skottlossning även i oktober.

– Det är flerfamiljshus och problem med hög kriminalitet och litet förtroende för myndigheter, rapporterar SVT:s utsände.

Arkivfoto: Polisen, FB