14 000 stoppas från Liseberg – Trots att de redan köpt biljetter

2021 09 29

Besökare på Liseberg har under sommaren blivit upprörda och framfört kritik mot trängsel på nöjesparken på grund av för mycket folk.

Och nu lovar Liseberg att agera genom att göra något så ovanligt som att köpa tillbaka 14 000 biljetter som redan sålts.

Avståndet hålls inte

– Det har blivit ett ovanligt hårt tryck på våra attraktioner och kö-områden, vilket gjort det svårt att få gästerna att hålla smittsäkra avstånd, förklarar Lisebergs VD Andreas Andersen.

Sänker maxtaket

Efter klagomålen från besökare har Liseberg i samråd med Länsstyrelsen kommit fram till att sänka maxtaket för hur många besökare som får vistas på en och samma gång på nöjesparken. Gränsen sänks från 7 000 till 6 000 personer vilket innebär att Liseberg behöver köpa tillbaka en mängd biljetter som redans sålts.

Får inte komma trots biljett

Det handlar om 14 000 biljetter som redan sålts till förväntansfulla Lisebergsbesökare men som nu inte får besöka Liseberg denna säsong.

Gästerna mer homogena

– Vi har sett ett radikalt förändrat gästbeteende i år. Gästsammansättningen är långt mer homogen än vad den normalt sett är på Liseberg och det har blivit ett ovanligt hårt tryck på våra attraktioner och kö-områden, vilket gjort det svårt att få gästerna att hålla smittsäkra avstånd, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg, i pressmeddelandet.

Går inte lottlösa

Men de som nu stoppas från att besöka Liseberg går inte helt lottlösa. De kommer att få förtur till den populära halloweensäsongen som drar igång 2 oktober och pågår till 7 november.

- Gästerna som avbokas kommer att kontaktas via e-post och återbetalning kommer att ske automatiskt, säger Andreas Andersen.

Foto: Stefan Karlberg, Liseberg

[yop_poll id="573"]