10-talet förhörda om olyckan där Lars Vilks och två poliser omkom

2021 10 07

Polisen har nu förhört tiotalet vittnen till den tragiska trafikolyckan där Lars Vilks och två livvakter omkom.

Dessutom har polisen även förhört de personer från polisen själva och från räddningstjänsten som var på olycksplatsen varav en del anlände strax efter kollisionen, uppger DN.

Hoppas på att finna kamera

Polisen hoppas även på att finna en kamera som kan ha spelat in själva olyckshändelsen men det är ännu oklart om det finns någon sådan kamera.

– Det är där vi står så vi är bara i starten. Det kommer ta lång tid innan vi får de svar vi efterfrågar, hur och varför, säger Calle Persson vid Polisregion Syd till DN.

Ett stort antal beslag

Polisens tekniker jobbar fortfarande på platsen och polisen har enligt tidningen gjort ett stort antal beslag från de två kollisionsfordonen inklusive däckrester från vägbanan.

– Vi har inte fått några andra uppgifter än att det rör sig om en olycka. Samtidigt vill vi vända på alla stenar och se om det möjligen finns andra orsaker, säger Calle Persson.

Misstänkt mord utreds

Polisutredningen gäller misstänkt mord och utredningen ska idag föras över till polisens Nationella Operativa Avdelning vilket leder till att Polisregion Syd avlastas.

Utöver polisutredningen pågår även en utredning gällande grovt vållande till annans död och den leds av Särskilda åklagarkammaren då det avser en polisanställd, nämligen livvakten som agerade förare.

Arkivfoto: Polisen, FB