Biden avvaktar trots sexanklagelserna

2021 03 15

President Biden avstår i nuläget från att kräva Cuomos avgång.

En rad demokrater kräver att New Yorks guvernör tillika demokraten Andrew Cuomo avgår efter alla anklagelser om sexuella trakasserier men Joe Biden vill avvakta.

– Jag tror att utredningen pågår och låt oss vänta och se vad den ger, svarade Biden när han nu för första gången uttalat sig i frågan.

Delstaten New Yorks två senatorer, demokraterna Chuck Schumer och Kirsten Gillibrand, har båda sagt att New Yorkborna tappat förtroendet för Andrew Cuomo och även den mäktiga kongressledamoten Alexandra Ocasio-Cortez har krävt Cuomos avgång. Men guvernören slår ifrån sig.

–Jag har inte gjort det som påstås. Jag har aldrig trakasserat någon. Jag har aldrig hoppa på någon. Jag har aldrig utnyttjat någon, säger 63-årige Cuomo.

Delstaten New Yorks representanthus har sagt ja till en utredning om Cuomo och vittnen skall höras.

Cuomo hyllades stort för sina insatser under pandemin men har på sistone anklagats för att ha dolt omfattningen av dödsfall inom äldreomsorgen. När sedan sexanklagelserna strömmade in har han tappat kraftigt i popularitet.

I Februari anklagades han av en tidigare rådgivare, Lindsey Boylan, för att ha kysst henne och för att ha frågat om hon vill spela klädpoker i hans privata jetplan. Sedan dess har en rad kvinnor trätt fram med anklagelser varav den mest allvarliga är att Cuomo ska ha greppat en icke namngiven kvinna under blusen.

[forminator_poll id="1731"]