Jimmie (SD) svarar Annie (C) – SD och C bör kunna enas

2021 11 09

– Det är tydligt att Annie Lööf inte förstår, eller mer sannolikt låtsas att inte förstå, vilka Sverigedemokraterna är eller vad vi vill.

Det framhåller SD-ledaren Jimmie Åkesson i Aftonbladet efter att Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen gått ut med flera förslag med syfte att bland annat skydda Sverige mot SD.

Gick till attack

Centern presenterar en rad förslag för att stärka Sveriges motståndskraft mot ett övertagande av auktoritära partier och gick i samband med det till attack mot SD.

– Vi får inte vara naiva inför att landets tredje största parti inspireras av de länder där vi nu ser att de inifrån monterar ner grundläggande fundament i den liberala demokratin, säger Annie Lööf till Aftonbladet.

Starkaste ledstjärna

SD-ledaren anser att Centern är ute och cyklar och menar att Centern och SD istället borde kunna enas om att stärka Sveriges demokrati.

– Jag tror att vi och Centerpartiet skulle kunna enas om många förslag kring att stärka demokratin. Värnandet om den svenska demokratin är Sverigedemokraternas starkaste ledstjärna och jag tror faktiskt att Annie Lööf innerst inne vet det, framhåller Jimmie (SD) till tidningen.

ANALYS

Jimmie (SD) vinner på att bemöta kritik från Centern på ett lugnt och nedtonat sätt så som han gör i denna fråga ovan. Samtidigt vinner Centern på sin högprofilerade inriktning mot SD.

Fajten mellan Centern och SD lär fortsätta ända till vallokalerna stänger och det bidrar till att båda partierna syns mycket i media.

Foto: Centern, SD, FB