I NATT: Maskerade sköt raketer mot lägenheter och brände bilar

2021 07 19

Maskerade personer, brinnande bilar, raketer mot lägenheter och däck som har brunnit.

Trollhättan drabbades i natt av oroligheter i samband med att maskerade personer drog fram i stadsdelen Kronogården rapporterar SR Väst.

– Polis och Räddningstjänst fick in många larm under natten från allmänheten och på plats har två bilar brunnit. Man har också funnit två Molotov-cocktails i området, rapporterar SR Väst som även uppger att raketer avfyrats mot lägenheter.

Olagliga bangers

–Det finns inga uppgifter om fysiska skador men naturligtvis skapar det oro när det skjuts raketer på det sättet, säger Anna Göransson, polismyndigheten, till SR.

Det avfyrades även olagliga så kallade bangers. Nationellt Forensiskt Centrum (NFC) framhåller på sin webbsida att bangers kan låta ofarligt men att det är långt ifrån sanningen.  NFC förklarar att bangers kan ha liknande sprängeffekt som en handgranat.

– Bangers har ökat mycket och det handlar ofta om Cobra 8, som kan göra mycket stor skada, berättar Annika Carlsson, chef på kemigruppen på NFC.

Ingen gripen

Enligt GP har det till en början handlat om 7-8 maskerade ungdomar men efterhand anslöt ytterligare personer. Polisen uppger att man befann sig i området under någon timmes tid med ingen person blev gripen.

ANALYS

Att det smäller så högt mitt i natten att man inte kan sova. Att det skjuts raketer mot lägenheten. Att bilar brinner upp. Allt detta är givetvis hemskt för alla som drabbas och sannolikt är det många som frågar sig varför polisen väljer att inte gripa någon när detta sker. Polisen har givetvis en strategi bakom detta och torde vinna på att förklara för allmänheten hur man resonerar kring den saken.

Foto: L. Villasmil

[yop_poll id="378"]