I NATT: Kvinna har försvunnit i skogen – batteriet tagit slut

2023 08 26

Polisen genomför nu en omfattande sökinsats.

Det är i Nykvarn, som ligger drygt en mil väster om Södertälje, som en äldre kvinna har försvunnit under natten och en stor sökinsats har påbörjats för att försöka leta rätt på personen.

Enligt uppgifter från polisen ska hon ha gått vilse och tros befinna sig i skogen runt Lövnäsberg, hon är eventuellt skadad.

– Räddningsinsats för att hitta en äldre kvinna som är försvunnen i skogen. Polisen kontaktas om att en äldre kvinna saknas av anhöriga. Kvinnan är vilse och har fallit i skogen någonstans i området kring Lövnäsberg, framhåller polisen.

Plockade svamp

Kvinnan, som är i 80-årsåldern, var ute och plockade svamp när hon gick vilse.

Inledningsvis hade hon kontakt med polisen via telefon, men batteriet i kvinnans telefon har tagit slut och kontakten avbrutits.

– På kvällen har polisen flera gånger telefonkontakt med kvinnan men trots upprepade pejlingsförsök av telefonen går hon inte att positionera och vid ettiden på natten tar batteriet slut i telefonen.

Kontaktat SAR

Polisen förklarar vidare att försök att använda hundar för att spåra har varit utan resultat då hundarna inte får upp några spår.

Man har använt sig av drönare med värmekamera för att försöka lokalisera personen men utan lycka.

Anhöriga och flera patruller går nu skallgång samtidigt som polisen tagit kontakt med SAR Sweden som ska bistå i sökinsatsen.

Särskild utbildning

SAR Sweden är en organisation som finns till för att hjälpa polisen med att leta rätt på försvunna personer.

– SAR Sweden är en ideell organisation vars främsta uppgift är att bistå Polismyndigheten vid efterforskning av försvunna personer. Vi har särskild utbildning för att kunna delta vid denna typ av räddningsinsatser, där det ofta handlar om att rädda liv, framhåller organisationen.

Olika resurser

SAR Sweden kan bidra med olika typer av resurser för att hjälpa polisen.

Utöver personer som hjälper till att leta har organisationen även terränggående fordon som ATV, UTV, MC, UAS, och hundförarpatruller.

Uppdatering

Polisen meddelar nu att kvinnan har hittats med smärtor i benet och har förts till sjukhus.

Foto: S. Unrau

Text: Redaktionen