I NATT: Hotellgäst slog sönder ruta på hotellet där han själv bodde

2021 11 13

Polisen larmades till platsen när en hotellgäst i Västerås blev våldsam mot hotellbyggnaden.

Det var vid 02.30-tiden i natt som det gick lite väl vilt till utanför hotellet.

Oväntade metoder

Enligt uppgifter till polisen var det en hotellgäst i 55-årsåldern som valde minst sagt oväntade metoder för att kunna ta sig in på hotellet när han anlände till hotellbyggnaden mitt i natten. När han fann att entrédörren var låst så valde han inte att ringa på utan istället slog hotellgästen sönder en fönsterruta på sitt eget hotell för att kunna ta sig upp till sitt rum .

Hotellgästen förstod inte

– Mannen ska ha varit mycket berusad vid tillfället och inte förstått att man måste ringa på för att bli insläppt på hotellet under natten, uppger polisen.

Hotellets personal uppskattade inte mannens agerande utan larmade polisen.

En hel del starka drycker

Hotellpersonalen kunde bekräfta att mannen bor på hotellet och att han tycktes ha fått i sig en hel del starka drycker. Hotellgästen hävdar dock att han inte slagit sönder fönsterrutan. Incidenten utreds nu som skadegörelse.

Narkotikainnehav

Det blev för övrigt en hektisk natt för Västeråspolisen som bland annat stoppade en bil på Bergslagsvägen i Västerås. I bilen påträffades fyra personer som kontrollerades på platsen.

– Föraren misstänks för grov drograttfylla och grov olovlig körning. En av passagerarna misstänks för narkotikainnehav. Polisen hittar både pulver av okänd sort, cannabis och tramadol på passageraren, uppges Västeråspolisen.

Kastade bilnyckeln i slänten

Ytterligare en av passagerarna bar kniv och misstänks därför för brott mot knivlagen. 

– Den fjärde passageraren hade en rånarluva i fickan vid kontrollen och kastade även bilnyckeln i slänten.

Alla fyra passagerare fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör.

Arkivfoto: Polisen, FB