I NATT: Flera hus och bilar i lågor

2022 06 03

Strax efter klockan 22 på torsdagskvällen fick polisen larm om kraftig brandutveckling på flera ställen i Trollhättan.

Två parkeringshus, ett radhus och flera bilar stod i lågor, rapporterar Aftonbladet.

Ett VMA utfärdades i natt. Invånarna i Trollhättan uppmanades att gå inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

– Det har brunnit på sex platser vad jag har hört. Det finns inga personskador och är lugnt i övrigt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen, till Aftonbladet.

Stort räddningsarbete

Ett stort räddningsarbete pågick på flera platser under natten. Räddningstjänsten lyckades släcka en brand i ett parkeringshus, men en stor brand i ett flerfamiljshus kunde inte hanteras på ett liknande sätt.

– Vi kommer låta byggnaden brinna ner vilket tar ett par timmar till. Det finns fortfarande inga uppgifter om att någon kommit till skada, säger vakthavande befäl Johan Bäckström till SVT Nyheter.

Samtliga bilbränder släcktes vid klockan 02 i natt.

Misstänker planerad aktion

–  Eftersom bränderna på de olika platserna larmades om ungefär samtidigt misstänker vi en planerad aktion. Det är i övrigt lugnt i området, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom till SVT.

Han konstaterar att polisen ännu inte funnit några misstänkta gärningspersoner. Ingen har gripits.

Gängkriminella

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att gängkriminella ligger bakom bränderna.

– Det är blåljuspersonal överallt i hela staden. Jag har sett en brand själv. Man har spärrat av ett stort område. Det är mycket människor ute som är nyfikna, säger ett vittne till tidningen.

 

Arkivfoto: M. Förtsch resp F. Gasperini

Text: Redaktionen