Hundägare varnas sedan Border collien Siri tragiskt förlorat livet

2021 07 05

– Vi är i stor sorg och chock över det inträffade som har hänt. Vår fina Siri finns inte längre. Mitt hjärta blöder och tårarna ligger nära hela tiden.

Det framför Sofia Wahlström i Trollhättan som var med om något fruktansvärt när hon var och badade med sin Border collie Siri i helgen.

– Vår lilla hund som endast blev 13 månader. Vi som skulle tillbringa många år tillsammans., framhåller Sofia som tillbringade lördagen vid en stuga nära Vänern i Mellerud. Efter lunchen åkte de ned till sjön för att bada, uppger GP.

– Siri älskade att bada. Hon var nog i vattnet 40 minuter. Hon jagade vågorna och for runt, berättar Sofia för GP.

Hjärt-lungräddning

Men på vägen hem i bilen verkade Siri trött och kräktes.

– Hon hade en helt uppstirrad blick, var blank i ögonen och hade svårt att hålla balansen. Vi gav henne hjärtmassage, berättar Sofia som fick guidning av en djursjukvårdare om att stanna bilen och göra hjärt-lungräddning genom att blåsa in i nosen bland annat. Men det hjälpte inte. 30 minuter efter att de badat var Siri förlorad.

När de badade på lördagen syntes inget konstigt i vattnet men när fastern undersökte vattnet igen och fotograferade dagen därpå syntes alger mycket tydligt.

– Algförgiftning är livsfarligt för hundar och händelseförloppet kan gå på bara 30 minuter. Även småbarn kan bli drabbade hårt, betonar Sofia i ett inlägg på Facebook där hon varnar andra hundägare.

Alger i Vänern

– Vi hade inte den kunskapen och det är väldigt ovanligt i Vänern, säger Sofia till GP om algerna.

❤❤Tankarna går till Sofia och hennes familj och till fina Siri som nu finns i himlen där hon kan leka och trivas med många andra hundar som kommit dit före henne.

Läs mer från Sofia här: 

Foto: Sofia Wahlström, FB

[yop_poll id="323"]