Hotade att kidnappa och mörda Donald Trump och ”hans 12 apor”

2022 01 10

– Jag kommer att göra allt jag kan för att slå ut Trump och hans 12 apor.

Det uppgav den 72-årige New Yorkbon Thomas när han ringde och mordhotade Donald Trump enligt åtalsdokument som offentliggjorts ikväll.

Presenterade sig med sitt namn

Det var inga problem för USA:s polismyndighet att fånga in den skyldige eftersom han ringde och presenterade sig med sitt korrekta namn, rapporterar The Hill och CNBC.

Vid fem olika tillfällen

Thomas hotade att kidnappa, fysiskt skada och mörda Donald Trump enligt uppgifter från flera myndigheter, avslöjar åtalsdokumenten. Inte minde än fem tillfällen 2020 och 2021 hörde mannen av sig till olika myndigheter med diverse otäcka hot.

Slå ut Trump

Thomas ringde upp kongresspolisen den 21 juli 2020 och sa att om Trump förlorade valet i november men ändå ”vägrade att avgå” så skulle han ”anskaffa vapen” och ”slå ut honom”.

Inga tvivel

Dokumenten namnger inte Donald Trump utan istället uppges att hoten riktas mot ”Individ 1” som tjänstgör som USA:s president från 20 januari 2017 till 20 januari 2021, vilket lämnar få tvivel om vem det handlar om.

Skröt om eldvapen

– Jag vill inte skada någon men jag ska stå upp mot fascism, sa Thomas i telefonsamtalet samtidigt som han skröt om hur lätt han hade för att skaffa eldvapen.

Ringde Secret Service

Den 4 januari 2021 ringde Thomas enligt åtalet upp ingen mindre än presidentens personliga livvaktsstyrka, Secret Service.

Secret Service hade inte möjlighet att svara när han ringde så han lämnade istället två olika meddelanden.

Döda 12 personer till

I ena meddelandet hotade han att döda Trump och 12 ytterligare politiker som han bedömde gav sitt stöd till Trump.

Han uppgav även att det fanns en belöning på 350 000 dollar för den som mördade Trump.

Kom och arrestera mig

– Oh ja, detta är ett hot. Kom och arrestera mig. Jag kommer att göra allt jag kan för att slå ut Trump och hans 12 apor, sa Thomas enigt åtalet.

Trumps barn

I ett annat samtal den 24 september ringde Thomas och och frågade om Secret Services skydd avseende Donald Trump och hans barn.

Han frågade också hur han kunde ordna en protest vid Trumps residens på Pearl Harbors minnesdag och berättade att han hade vapen och ammunition.

Kallade honom för Hitler

Thomas ringde även Secret Service den 8 november och kallade Trump för Hitler.

– Jag ska göra allt jag kan för att se till att Trump är död, sa han.

Talade om rösterna

Vid ett samtal den 2 december ringde han in nya hot.

– Det nya inbördeskriget kommer att bryta ut och att ta till vapen mot regeringen är berättigat då rösterna inte räknas, sa Thomas vid det tillfället.

Allt enligt åtalspunkterna.

Sista potatisen

Nu talar mycket för att Thomas satt sin sista potatis på ett bra tag då han ska upp i rätten i Brooklyns federal domstol senare idag.

Clevelandsbon Meredith som mordhotade Demokraten tillika talmannen Nancy Pelosi dagen efter stormningen av kongressen 6 januari 2021 har dömts till fängelse i 2 år och 4 månader.

Skaka galler länge

Mycket talar för att även mannen som ligger bakom alla grova hot mot Trump får skaka galler ett betydande antal månader.

Foto: Donald Trump FB