Hotade att kidnappa och mörda Donald Trump och ”hans 12 apor”

2022 01 10

– Jag kommer att göra allt jag kan för att slå ut Trump och hans 12 apor.

Det uppgav den 72-årige New Yorkbon Thomas när han ringde och mordhotade Donald Trump enligt åtalsdokument som offentliggjorts ikväll.

Presenterade sig med sitt namn

Det var inga problem för USA:s polismyndighet att fånga in den skyldige eftersom han ringde och presenterade sig med sitt korrekta namn, rapporterar The Hill och CNBC.

Vid fem olika tillfällen

Thomas hotade att kidnappa, fysiskt skada och mörda Donald Trump enligt uppgifter från flera myndigheter, avslöjar åtalsdokumenten. Inte minde än fem tillfällen 2020 och 2021 hörde mannen av sig till olika myndigheter med diverse otäcka hot.

Slå ut Trump

Thomas ringde upp kongresspolisen den 21 juli 2020 och sa att om Trump förlorade valet i november men ändå ”vägrade att avgå” så skulle han ”anskaffa vapen” och ”slå ut honom”.

Inga tvivel

Dokumenten namnger inte Donald Trump utan istället uppges att hoten riktas mot ”Individ 1” som tjänstgör som USA:s president från 20 januari 2017 till 20 januari 2021, vilket lämnar få tvivel om vem det handlar om.

Skröt om eldvapen

– Jag vill inte skada någon men jag ska stå upp mot fascism, sa Thomas i telefonsamtalet samtidigt som han skröt om hur lätt han hade för att skaffa eldvapen.

Ringde Secret Service

Den 4 januari 2021 ringde Thomas enligt åtalet upp ingen mindre än presidentens personliga livvaktsstyrka, Secret Service.

Secret Service hade inte möjlighet att svara när han ringde så han lämnade istället två olika meddelanden.

Döda 12 personer till

I ena meddelandet hotade han att döda Trump och 12 ytterligare politiker som han bedömde gav sitt stöd till Trump.

Han uppgav även att det fanns en belöning på 350 000 dollar för den som mördade Trump.

Kom och arrestera mig

– Oh ja, detta är ett hot. Kom och arrestera mig. Jag kommer att göra allt jag kan för att slå ut Trump och hans 12 apor, sa Thomas enigt åtalet.

Trumps barn

I ett annat samtal den 24 september ringde Thomas och och frågade om Secret Services skydd avseende Donald Trump och hans barn.

Han frågade också hur han kunde ordna en protest vid Trumps residens på Pearl Harbors minnesdag och berättade att han hade vapen och ammunition.

Kallade honom för Hitler

Thomas ringde även Secret Service den 8 november och kallade Trump för Hitler.

– Jag ska göra allt jag kan för att se till att Trump är död, sa han.

Talade om rösterna

Vid ett samtal den 2 december ringde han in nya hot.

– Det nya inbördeskriget kommer att bryta ut och att ta till vapen mot regeringen är berättigat då rösterna inte räknas, sa Thomas vid det tillfället.

Allt enligt åtalspunkterna.

Sista potatisen

Nu talar mycket för att Thomas satt sin sista potatis på ett bra tag då han ska upp i rätten i Brooklyns federal domstol senare idag.

Clevelandsbon Meredith som mordhotade Demokraten tillika talmannen Nancy Pelosi dagen efter stormningen av kongressen 6 januari 2021 har dömts till fängelse i 2 år och 4 månader.

Skaka galler länge

Mycket talar för att även mannen som ligger bakom alla grova hot mot Trump får skaka galler ett betydande antal månader.

Foto: Donald Trump FB


Jättesmäll för Marabou

2024 05 24

Det populära chokladmärket Marabous ägare Mondelez har åkt på en rejäl snyting.

Chokladjätten, som även äger Toblerone och Oreo, tvingas betala 337,5 miljoner i euro i böter, motsvarande nästan fyra miljarder svenska kronor.

Bakom beslutet står EU-kommissionen.

Kommissionen slår fast att Mondelez snedvridit konkurrensen på marknaden i 22 fall genom att begränsa den gränsöverskridande handeln inom EU – bland annat har chokladjätten hindrat återförsäljare att inhandla produkter från EU-länder med lägre priser.

Tvingats betala överpris 

Agerandet har lett till att konsumenter tvingats betala överpris för Mondelez produkter, eftersom återförsäljare hindrats från att pressa ner priserna.

Det framhåller Margrethe Vestager, EU:s kommissionär för konkurrens, i ett uttalande.

– Vi finner att Mondelez olagligt har begränsat återförsäljare från att köpa dessa produkter från medlemsstater där priserna är lägre.

– Detta gjorde det möjligt för Mondelez att sätta högre priser, vilket har slagit mot konsumenterna, som fått betala mer för choklad, kex och kaffe, säger Vestager och beskriver den olagliga metoden som ett betydande bekymmer för EU-invånare.

– Det är ett centralt bekymmer för europeiska medborgare, som blir ännu mer uppenbart i tider med hög inflation där många pressas hårt ekonomiskt. Det handlar också om kärnan i det europeiska projektet: den fria rörligheten för varor på den inre marknaden.

Bra samarbete – ändrar bötesbeloppet

EU har utrett Mondelez sedan 2019.

Margrethe Vestager konstaterar att företagets överträdelser är ”mycket allvarliga”.

Trots de hårda orden har det ursprungliga bötesbeloppen sänkts eftersom Mondelez visat prov på god samarbetsvilja under utredningen.

– Vi har ett samarbetsförfarande som innebär att företag som erkänner överträdelser och samarbetar kan få ett minskat bötesbelopp. Detta förfarande leder till avsevärda fördelar när det gäller snabbhet och förmåga att hitta en effektiv lösning av ärenden, säger Vestager och tillägger:

– Mot bakgrund av detta har kommissionen beslutat att minska Mondelez böter med 15 procent.

Foto: Mondelez Int press photo

Text: Redaktionen


ICA-partner i konkurs – efter jättesatsning

2024 05 23

I slutet av 2022 presenterade Ica-koncernen en ”viktig satsning för en levande landsbygd”.

Kunder i Norrtälje kommun fick möjlighet att beställa hem livsmedel som levereras med drönare.  Projektet var ett samarbete mellan Ica Gruppens innovationshubb, Norrtälje kommun och drönarbolaget Aerit.

– Vi är väldigt glada över det här projektet i samarbete med några av Sveriges ledande institutioner. Vi hoppas kunna visa att Aerits tjänster kan förbättra livet för personer på landsbygden, sa Alexander Perrien, vd för Aerit, när projektet lanserades.

Kraschar efter jättesatsning 

Över ett år senare lanserade drönarbolaget sin nästa stora satsning.

I mars 2024 uppgav Aerit att man inleder ett jätteprojekt med Foodora och Tele2 som skulle ”påskynda drönarleveranser över hela Europa”.

– Vi är entusiastiska över att gå samman med Foodora och Tele2 för att påskynda tillgängligheten av drönarleveranser över hela Europa. Dagens tillkännagivande innebär att vårt uppdrag, att erbjuda utsläppsminskande tillgång till varor och tjänster genom att dra nytta av våra toppmoderna drönarnätverk, tar ett språng in i framtiden, kommenterade vd:n Alexander Perrien.

I ett första steg har invånare i Värmdö Kommun kunnat ta del av Aerits drönarleveranstjänster genom sina Foodora-konton.

Men nu upphör verksamheten.

Aerit går i konkurs. I ett pressutskick skriver drönarbolaget att man saknar nödvändig finansiering för att kunna fortsätta.

– Trots betydande framsteg har nuvarande ekonomiska utmaningar lett fram till det här svåra beslutet, framhåller bolaget. 

Ta över tekniken 

Som en del av konkursförfarandet kommer tillgångar i bolaget att erbjudas till försäljning, inklusive alla delar inom Aerits drönarutveckling.

– Intresserade parter kommer att ha möjlighet att förvärva dessa tillgångar och fortsätta utvecklingen av drönarlogistiklösningar, utan att behöva ta över några skulder från konkursföretag, skriver bolaget.

”Oerhört stolta”

Vd Alexander Perrien har kommenterat beskedet.

– Vi är oerhört stolta över den påverkan vi har haft på det svenska ekosystemet och drönarbranschen som helhet. Vårt banbrytande team har flyttat berg i de mest utmanande miljöer. Vi fortsätter att ha höga förhoppningar om en mer rättvis och hållbar framtid, men Aerit kommer inte att vara en del av det, åtminstone inte i sin senaste form. 

Vd:n hoppas att nya aktörer kan ta drönartekniken framåt.

– Vi tror att tekniken och visionen som vi utvecklat kan fortsätta att frodas och ha en betydande inverkan på logistikens framtid under ett nytt ägandeskap.  

Foto: Ica-Gruppen 

Text: Redaktionen