Hit vill svenska folket resa efter pandemin

2021 05 09

Vinterresor till Thailand noterar högsta trycket på 7 år när svenska folket nu ser ljuset i tunneln och laddar för långa och härliga solresor.

– Hösten bokar på som ett normalår, då räknar nog de flesta med att vara vaccinerade. Inför vintern ser vi ett anmärkningsvärt högt bokningstryck. Till Thailandsresorna ser vi de högsta siffrorna på sju år, säger Adam Györki på Tui till DN som gått igenom efterfrågan på solresor. Flera researrangörer tror på ett rejält uppsving jämfört med i fjol.

– Många bokar resor för sensommaren och vi räknar med att landa på någonstans omkring 70 procent jämfört med en sommar innan pandemin, säger Tuis kommunikationschef Adam Györki till DN som konstaterar att följande bokade resmål ligger i topp inför sommaren:

☀️ Grekland

☀️ Cypern

☀️ Spanien

☀️ Kroatien

Till senhösten och vintern hoppas många på att semesterresorna kommit igång på allvar och Gran Canaria och Thailand ligger bra till enligt DN:s koll. Thailandsresor registrerar de högsta siffrorna på sju år hos Tui och även Ving ser efterfrågan på Thailand. Ving uppger att följande resmål är välbokade inför vintern.

☀️ Thailand

☀️ Miami

☀️ Mexiko

☀️ Dubai 

[yop_poll id="7"]