Hård kritik mot S-MP-regeringens arbete med IS-terroristerna

2021 10 07

Regeringen har fört riksdagen bakom ljuset och aktivt bidragit till att föra mycket farliga IS-terrorister till Sverige.

Det anser Moderaterna som riktar skarp kritik mot S-MP-regeringen.

Möjliggjorde terroristernas resa

Bakgrunden är att Aftonbladet avslöjat att UD under flera månader arbetat för att tre IS-terrorister skulle föras till Sverige. En delegation från UD skall även ha rest till området flera gånger för att möjliggöra utvisningen av terroristerna till Sverige.

Regeringen har förnekat

– Det här bekräftar det som vi moderater har anat hela tiden och som regeringen har förnekat. Att svenska regeringen varit mycket mer aktiv att föra de här terroristerna till Sverige, säger Johan Forssell (M) till Aftonbladet.

Han indikerar att S-MP-regeringens agerande äventyrar Sveriges säkerhet.

Utomordentligt farliga

– Det här är utomordentligt farliga personer, som har medverkat i världens grymmaste terrorsekt. Det är inga personer vi vill ska vara i Sverige, säger Forssell som anser att även om Sverige har skyldighet att ta emot medborgare som utvisas från andra länder så finns det ingen skyldighet att hjälpa till så aktivt som S-MP-regeringen har gjort med de aktuella terroristerna.

På Sveriges gator

– Frågan är hur vi hjälper kurderna om vi släpper ut farliga människor på våra gator i Sverige. Det är bara att titta. Väldigt få har kunnat ställas till svars för de handlingar de har begått där, säger Forssell till tidningen.

Svensk säkerhetstjänst

Men S-MP-regeringen håller inte med.
– Precis på samma sätt vill vi, och säkerligen också Moderaterna, att andra stater ska ta emot sina medborgare om de utvisas från Sverige, framför inrikesminister Mikael Damberg (S) till Aftonbladet och betonar att svensk säkerhetstjänst och polis utför ett omfattande arbete med de personer som kommit till Sverige.

Moderaterna djupt oansvariga

Damberg anser att Moderaterna är ute på hal is.

– Senast härom veckan häktades en person för krigsbrott. Det är djupt oansvarigt att Moderaterna har spridit grovt felaktiga uppgifter om myndigheternas arbete, anser inrikesministern.

ANALYS

Det handlar om ett antal terrorister som tillhört världens grymmaste terrorsekt och kurdiska självstyret klargör att kvinnorna tveklöst har en fortsatt stark koppling till terrorsekten IS. De bedöms vara för farliga för att få vistas i Syrien då de klassas som aktiva hot mot säkerheten.

Drog tillbaka medborgarskapet

Bland annat Storbritannien och Australien har beslutat att dra tillbaka medborgarskap för ett fåtal terrorister i fall där de har dubbla medborgarskap. Om de inte har det så har det inte vara möjligt uppger The Guardian. Avseende Sverige krävs dels en grundlagsändring som måste tas genom två beslut på varsin sida om ett riksdagsval samt även ändring av andra lagar för att möjliggöra att dra tillbaka medborgarskap.

Slaktade oskyldiga

Kvinnornas roll i terrorsekten IS har klarlagts i flera rapporter - det handlar inte om offer som inte förstod vad de gjorde utan de har tvärtom utgjort en viktig komponent i terroristernas slakt och mördande av oskyldiga människor. Men nu har de ångrat sig och vill ha hjälp av Sverige. Att bidra till massmördande är dock inget man kan ångra i efterhand. Det finns ingen ångervecka.

Att släppa ut dessa terrorkvinnor i svenska samhället – vilket blivit resultatet i en rad fall – är sannolikt något svenska folket är kraftigt emot. Hela frågan om IS-terroristerna som släppts ut i frihet i Sverige är en förlorarfråga för S-MP-regeringen.

Foto: Wilson-Center-isis-video-maj-2020

[yop_poll id="736"]