Här är videon alla talar om i USA

2021 03 14

Videon med alla levande ex-presidenter – utom Donald Trump – gör stor succé i USA .

Hela vänster-högerskalan från 96-åriga demokraten Jimmy Carter och hans Rosalynn till republikanen George W Bush och hans Laura - vaccineras. Se 60 sekundersvideon "Kärlek och Saknad" där även Obama och Clinton deltar här: 

ANALYS

I USA uppmärksammas det stort att Donald Trump och hans Melania inte deltar i videon. Trump är den enda av presidenterna som höll tyst om sin vaccinering samtidigt som de andra presidenterna vaccinerade sig offentligt eller visade upp foton. Nu har det dock läckt ut att Trump vaccinerade sig i januari men utan att tala om det. Och det finns enligt amerikanska medier ingen känd bild från händelsen vilket är ett av skälen till att parets Trump ej medverkar i videon.

Den ideella organisationen Ad Council som ligger bakom videon förklarar också att inspelningen skedde vid Bidens installation vid vilken Trump inte deltog och därför medverkar han inte.

Trump tonade ned riskerna med viruset och har inte delat de andra presidenternas syn på hur pandemin ska hanteras vilket har bidragit till att en del av Trumps väljare är skeptiska till vaccinet och skeptiska till att coronaviruset ens existerar. Därför hade Trumps medverkan varit extra värdefull.

[forminator_poll id="1248"]