Här är partiledarnas alla EM-hälsningar inför matchen

2021 06 14

Partiledarna laddar upp inför kvällens stora fotbollsfest när Sverige möter Spanien i EM.

Här är hälsningarna i sociala medier från alla partiledare som lagt ut en hälsning så här långt.

Stefan Löfven (S)

Ni har visat det förr och kommer göra det igen. Med motivation och ett sammansvetsat lag kan ni ta er hur långt som helst.  I kväll hejar vi alla på Sverige!

Ulf Kristersson (M)

Första EM-matchen för Sverige ikväll — mot Spanien. Spännande. Mina lyckönskningar till det svenska fotbollslandslaget. Tre av fem i min egen familj är fotbollsspelare, och vi som är gymnaster ligger nu lågt några veckor och sköter grillen.

Annie Lööf (C)

Jag är tacksam över att Christian Eriksen klarade sig. Att hans hjärta fortfarande slår. Det är större än alla mästerskapsvinster.

Ikväll gör ett annat enastående och starkt lag debut i fotbolls-EM, när Sverige spelar sin första match mot Spanien! Jag kommer givetvis sitta bänkad på ”hemmaläktaren” och heja. Önskar hela vårt fantastiska landslag stort lycka till i kvällens match!

Jimmie Åkesson (SD)

Mitt nordiska superlandslag föll inte riktigt Aftonbladets expert i smaken, men jag tror stenhårt på mina gubbar. Storstjärnor och divor i all ära, men om vi får vårt kollektiv att fungera, blir vi riktigt jobbiga att möta. Heja Norden!

Per Bolund (MP)

Snart börjar matchen mot Spanien. Jag tippar 3-1 till Sverige! Vad tippar du?

Nyamko Sabuni (L)

Vi är många som led med Christian Eriksen, hans familj och lagkamrater under lördagens match. Våra tankar är med dem och vi är lättade över att Eriksen nu verkar vara på bättringsvägen ❤️🇩🇰
Fotbolls-EM är en fantastisk händelse som förenar människor i kärleken för sitt land och samlar oss över nationsgränser. Igår blev det tydligt att i slutändan är inget viktigare än hälsa och liv.
Samtidigt ser jag mycket fram emot Sveriges premiärmatch mot Spanien i kväll. 

[yop_poll id="195"]