Här är panikscenerna som skakar Ryssland – Massmördaren drar fram

2021 09 20

Ryssland skakas av en skjutning på Perms Universitet och videoklipp i rysk media visar hur massmördaren drar fram på skolan och hur studenterna hoppar ut ur fönster.

Se videoklippen här nedan i slutet av texten.

Massmordet ägde rum i dag i inre Ryssland 144 mil öster om Moskva, i miljonstaden Perm belägen intill Uralbergen. Minst åtta personer rapporteras ha dödats av massmördaren och ytterligare ett antal skadades.

Sköt vilt omkring sig

Gärningsmannen gick in på campusområdet på måndagsmorgonen och började skjuta vilt omkring sig. Studenter och lärare barrikaderade sig inne i universitetsbyggnader medan andra hoppade ut genom fönster och försökte fly.

Enligt Reuters skadesköt polisen och oskadliggjorde massmördaren som skall vara en student.

Chockerande videobilder

Rysk TV visar chockerande videobilder med studenter som hoppar ut ur universitetsbyggnadens fönster för att hals över huvud försöka fly undan mördaren. Det cirkulerar även videoklipp där man hör studenternas förtvivlade skrik och klipp där massmördaren drar fram över studentområdet.

Skrek av skräck

– De hoppade ut i skräck och skrek. En av studenterna berättade för mig att det var en skjutning. Jag hörde knallar och alla började springa i olika riktningar. Jag tog mig till mina studenter i den andra byggnader och knallarna fortsatte att höras, berättar universitetsprofessorn Ivan Pechishchev för BBC News.

Sociala medier

Enligt BBC News finns det uppgifter om att gärningsmannen skrivit i sociala medier att han agerade ensam och att det inte handlade om några politiska eller religiösa motiv.

Professorn uppger att det finns omkring 10 byggnader vid Perms Universitet och att säkerhetspersonal omgående blockerade alla byggnader och ingångar.

Låsa in sig
Skolan uppmanade lärare och studenter att låsa in sig på skolan och efter att massmördaren oskadliggjorts samlades alla vid skolans uppsamlingsområde.

Här ser man videon på när studenterna flyr ut genom fönstren.

Här ser man videon på när massmördaren dra fram på skolområdet.

Foto: RFE, Twitter

[yop_poll id="625"]