Här är klippet som fick AFP att koppla vinnaren till droger

2021 05 24

Italien vann Eurovision med rockbandet Måneskin. Efter uppgifter om att sångaren Damiano David tog droger i direktsändning granskas nu saken av Eurovision och sångaren ska drogtestas inom kort.

Nyhetsbyrån AFP som gick ut med uppgifterna syftade på att det i sociala medier spreds ett klipp från TV-sändningen där han lutade sig över bordet samtidigt som bandkollegan Ethan Torchio, 20 år, knuffar till honom. Här är klippet:

– Jag använder inte droger, Snälla. Säg inte det, ingen kokain. Snälla säg inte det, sa David på presskonferensen, uppger nyhetsbyrån AFP. Senare publicerade bandet ett uttalande där man kraftfullt tillbakavisade uppgifterna kopplat till nyhetsbyrån AFP:s rapportering.

- Vi är verkligen mot droger och vi har aldrig använt kokain. Vi är beredda att testa oss för vi har inget att dölja. Vi är här för att spela vår musik och vi är så glada över vår Eurovision-seger och vi vill tacka alla som stöttat oss. Det publicerades även bilder som visade att det var ett glas som krossats och att det var därför han lutade sig över bordet för att se över det hela. Eurovision uppger att man nu granskar ärendet och sångaren ska drogtestas på egen begäran inom kort.

Foto: Måneskin, Facebook

[yop_poll id="83"]