Här är KD:s svar på Löfvens uttalande

2021 03 18

– Svenska folket förtjänar en statsminister som inte dumförklarar landets befolkning, anser Ebba Busch (KD).

KD går nu ut med en blå kampanjbild med rubriken ”Nej! Stefan Löfven – Demokratin i Sverige är inte i fara vid ett maktskifte” och KD-ledaren sågar Stefan Löfvens (S) uttalande kring att Sveriges demokrati är hotad vid ett maktskifte.

– Det här är maktpolitiskt spel på hög nivå. För det första försöker han dölja regeringens många misslyckanden med brottsbekämpningen och sveket inom äldreomsorgen och sjukvården. För det andra försöker han skrämma liberaler till lydnad inför att L ska ta ställning kring vilken statsminister de ska stödja i nästa val. Jag tror de flesta väljare ser igenom den här genomskinliga strategin från socialdemokratin, betonar Ebba.

– Jag kan inte se något parti i Sveriges riksdag som driver politiska förslag som hotar fria medier eller rättsstatliga principer. Om man sår tvivel om att demokratin skulle riskera att hotas med en borgerlig regering som kan förhandla med alla partier då bör man kunna visa på vilka förslag man menar skulle vara demokratihotande, anser Ebba Busch.

KD-ledaren understryker att hon alltid kommer att stå upp för demokrati och för vad som är rätt och riktigt.

– Vi har visat att så som vi respekterar den svenska parlamentarismen så har vi förhandlat fram uppgörelser för bättre äldreomsorg, rättsväsende, LSS och inte minst sjukvården. Och vi kommer fortsätta arbeta för en borgerlig regering senast 2022, framhåller Ebba.

[forminator_poll id="1985"]