Ärendet med Hanif Bali (M) ska hanteras extra skyndsamt – Flickan förhörd

Det uppger Aftonbladet som rapporterar att den 17-åriga flickan i dag förhörts av polisen och att åklagaren framhåller att ärendet hanteras skyndsamt då det berör en ung person.

Beror på flickans låga ålder

– Vi har en tidsfrist att förhålla oss till när någon inte fyllt 18 år så det ska prioriteras, säger chefsåklagaren Maria Sterup Maria Sterup till Aftonbladet.

När hon var 16 år

Tidningen rapporterar nu även följande om det misstänkta brottet:

▪Det skall ha skett i Österåkers kommun

▪Det skall ha skett när flickan var 16 år

▪Flickan skall ha förhörts idag av polisen

▪Fokus ligger kring vad som skedde sommaren 2020 mellan flickan och M-riksdagsledamoten

Detta uppger Aftonbladet som klargör att flickan idag har hunnit bli 17 år.

Specialiserad på sexualbrott

Förhöret av flickan skall ha utförts av polisens avdelning för särskilda utredare och flickan har tilldelats advokaten Silvia Ingolfsdottir Åkermark som är specialiserad på sexualbrott.

Enligt tingsrätten väntas riksdagsmannen Hanif Bali tilldelas en försvarsadvokat efter att flickan förhörts, rapporterar Aftonbladet som klargör att tre polisanmälningar inkommit mot Hanif Bali (M) varav en är flickans egen polisanmälning. Expressen konstaterar dock att Hanif Bali inte har delgivits misstanke om brott och därmed inte har fått något offentlig försvarare utsedd och inte heller har förhörts i utredningen.

Sexuell posering

Brottsrubriceringen avser misstanke om utnyttjande av barn för sexuell posering. Den moderata riksdagsmannen nekar till anklagelserna.

Foto: Hanif Bali, FB

2021 09 21

Polisutredningen mot Moderaternas Hanif Bali går nu snabbt framåt.