Halvnakna kunder problem på Ica

2021 07 07

– Tjejer ska få gå barbröstade om killar får gå barbröstade.

Det tycker kunderna Carolin Olsson och Mikaela Lockner angående den diskussion om halvnakna kunder i matbutikerna som blossat upp i Halland. Lättklädda kunder som går direkt från stranden in i livsmedelsaffärerna har blivit en het potatis.

Nu vill Willys och Ica i Falkenberg stoppa det halvnakna shoppandet rapporterar Sveriges Radio Halland och butikerna har satt upp skyltar utanför entréerna för att hejda lättklädda besökare.

– För allas trivsel och bekvämlighet samt av hygienhänsyn ber vi alla våra kunder att vara fullt påklädda när man vistas inne i butiken, tack, står det på en av skyltarna

Vill stoppa

– Vi har haft en del kunder som precis har varit på stranden som bara kommer in med badbyxor, säger butikschef Ralf Möller, på Willys i Falkenberg Hallands Nyheter. 

Även Ica vid Skrea strand vill stoppa de halvnakna kunderna.

– Vi har med matvaror och färskvaror att göra och det är inte hygieniskt, säger Icas Annelie Kuusk Jonsson till tidningen. 

Barbröstade

Bland kunderna är meningarna delade.

– Själv har jag väl inga problem om det kommer någon utan tröja eller i bikini. Det har man väl själv gjort någon gång. Då ska ju tjejer få gå barbröstade om killar ska få gå barbröstade, säger Carolin Olsson och Mikaela Lockner, från Höga Kusten.

– Man borde ju ändå ha tröja på sig. Dock så tycker jag att det är okej att gå in med badbyxor och så. Men jag tycker att tröja borde man ha för det ser mer fräscht ut när man går bland grönsaksdisken, säger Skreabon Kristoffer Pålsson till SR.

Foto: J. Borba resp. Ica

[yop_poll id="332"]