Grym behandling av mördades familjer

2021 05 09

Myanmars militär kräver enligt nya uppgifter 85 dollar i betalning från familjer som vill återfå kroppen av släktingar som mördats av militärens styrkor.

Totalt har över 700 dödats sedan militären störtade Myanmars folkvalda regering med Aung Saan Suu Kyi i spetsen 1 februari och situationen blir allt mer otäck i landet. I fredags dödades minst 82 personer i ett tillslag av militären norr om huvudstaden Yangon i fredags uppger CNN och enligt en uppdatering av studentföreningen på Bago University kräver nu militären 120 000 Myanmar kyat, motsvarande 85 USA-dollar, från familjer som vill få tillbaka kropparna av de mördade enligt CNN som söker militären för en kommentar.

Militären utgörs av poliser, soldater och elittrupper som mördar obeväpnade och fredliga demonstranter rapporterar CNN. Omkring 3 000 personer har gripits.

USA och EU har infört sanktioner mot landet men Ryssland och Kina stödjer militären rapporterar Independent. Vid en stor militärparad i landet nyligen fanns både Kina och Ryssland på plats och dessutom Indien, Pakistan, Bangladesh, Vietnam, Laos och Thailand. Ryssland var dock det enda landet som även medverkade med en minister.

ANALYS

Utvecklingen i Myanmar är oerhört tragisk och det är förfärligt att omvärlden inte lyckas pressa militärregimen till att upphöra med mördandet och att acceptera den folkvalda regeringen. Anledningen är framförallt diktaturerna Ryssland och Kina som stödjer den grymma militärregimen i Myanmar. Eftersom Ryssland och Kina själva är diktaturer så vill de inte hjälpa folket i Myanmar mot diktaturen ty då skulle de indirekt kritisera sig själva. Diktaturer stödjer ofta varandra och ett av de främsta målen får vår värld borde vara att bli 100% fritt från diktaturer.

[yop_poll id="3"]