Glada nyheter för guvernör Cuomo

2021 03 16

I media blåser en orkan mot New Yorks sexanklagade guvernör Andrew Cuomo. Men bland väljarna är stödet fortsatt stort.

De flesta av New Yorks väljare är nöjda med guvernör Andrew Cuomos förklaring kring anklagelserna om sexuella trakasserier och bara 35% anser att bör avgå visar en ny mätning från Sienas mätbolag. Cuomo har bett om ursäkt och förklarat att han inte visste om att han fått någon att känna sig obekväm. Mätningen visar även att 50% anser att Cuomo ska stanna kvar som guvernör och hela 60% anser att han gör ett bra jobb med pandemin.

Vad anser du om Cuomos…       Positiv       Negativ

🔸Svar på sexanklagelserna    57%           32%

🔸Bör stanna som guvernör    50%           35%              

🔸Hantering av pandemin        60%           33%

🔸Hantering av vaccinering     54%          17%

 

Särskilt positivt för Cuomo är det stora stödet bland demokratiska väljare vilka är de som avgör hans chans att vinna nästa primärval om han satsar på en fjärde mandatperiod. Bara 25% av demokratiska väljare anser att han bör avgå mot 61% som anser att han ska stanna kvar som guvernör.

Undersökningen går i linje med Cuomos egna uttalanden om att han har stöd bland väljarna.

– Väljarna vet skillnaden på politiskt spel, på att vika sig för avgångskrav och på sanningen. Jag valdes av väljarna, inte av politikerna, sa Cuomo i fredags.

ANALYS

Delstaten New Yorks justitieminister har inlett en utredning av Cuomo och resultatet av den utredningen väntas få stor påverkan på Cuomos framtid. 

[forminator_poll id="1789"]