Fyra mellanstadieelever och två lärare skjutna med luftvapen

2021 08 24

Totalt sex personer varav fyra barn i 10-årsåldern har skjutits med luftvapen vid en skottlossning på en mellanstadieskola utanför Stockholm.

Händelsen ägde rum i Husby uppger polisen.

– Vi ser allvarligt på det här, det var ju små barn som gick i mellanstadiet, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet. Sex personer fick lindriga skador.

Kan ha skjutit från balkong

Polisen tror inte att gärningsmannen befann sig på skolgården när skotten avlossades.

– Det finns ju hus i närheten, så i princip kan man ha suttit på en balkong eller gläntat på ett fönster och skjutit därifrån, säger polisen.

Polisen rubricerar brottet som misshandel och söker gärningsmännen medelst dörrknackning i närområdet. Men de skyldiga är ännu på fri fot.

Kan träffa ögonen

Polisen har även inlett en så kallad trygghetsinsats tillsammans med skolan och stadsdelen.

– Det är ju ganska ofarligt, men får du det på ett olämpligt ställe, till exempel ögonen, är det ju allvarligt, säger Mats Eriksson till Aftonbladet.

ANALYS

Att bli beskjuten med luftvapen är definitivt inget som ska kallas för ”ganska ofarligt”. Det sänder fel signaler och är en olämplig och felaktig formulering av polisen.

Man kan drabbas av mycket allvarliga skador beroende på hur illa man träffas. Polisen indikerar även det i sitt uttalande men borde aldrig kallat det för ofarligt överhuvudtaget då det är direkt fel.

Att någon ger sig på oskyldiga skolbarn och deras lärare med luftvapen är för övrigt alldeles ofattbart gräsligt.

Foto: Polisen Södermalm, FB

[yop_poll id="513"]