FOTBOLLS-EM: – Slängde sig hela tiden

2021 06 30

– De slängde sig hela tiden, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson efter Sveriges svidande förlustmatch mot Ukraina.

Det rapporterar Aftonbladet som konstaterar att Janne Andersson var i en het ordväxling med Ukrainas förbundskapten Andrij Sjevtjenko i matchens slutminuter.

– Jag började bli trött på att de slängde sig hela tiden och hade ont i varenda situation. Jag sa det till fjärdedomaren och då höll han inte med, säger Andersson på presskonferensen efteråt rapporterar tidningen som även konstaterar att de båda förbundskaptenerna var på god fot med varandra efter matchen.

– Vi tog varandra i hand efteråt, så det är inga konstigheter, säger Janne Andersson till Aftonbladet.

Bad om ursäkt

Ett annat par som tycktes bli vänner efter matchen var svenske spelaren Marcus Danielson som gick in i Ukrainas omklädningsrum och bad om ursäkt till Artem Besedin för tacklingen som skadade ukrainaren och som resulterade i rött kort till Danielsson.

Sverige är utslaget ut fotbolls-EM för herrar efter ett gastkramande drama med förlängning mot Ukraina. Sverige hade en mängd misslyckade chanser att göra mål under matchen och träffade både stolpe och ribba. På tilläggstid i förlängningen gjorde Ukraina 2-1 vilket blev en kalldusch.

– En enorm tomhet och besvikelse, säger lagkapten Sebastian Larsson till SVT Sport.

Ukraina möter England i kvartsfinalen som spelas i Rom på lördag. För Sverige är det spännande EM-äventyret slut för denna gång.

Foto: Svenska Fotbollsförbundet

[yop_poll id="296"]