Fick inte köpa öl då munskydd saknades – Mördade kassapersonalen

2021 09 21

Tyskland skakas av ett vansinnesdåd som utfördes av en kund som inte ville bära munskydd på en bensinstation.

Händelsen inträffade i staden Idar-Oberstein i västra Tyskland i helgen.

Nekades sexpack öl

Den 49-årige mannen stegade in på bensinmacken men bröt mot landets obligatoriska krav på munskydd i affärer, kollektivtrafiken och alla andra offentliga platser. När han ville ha en sexpack öl följde kassapersonalen regelverket och nekade mannen att handla då munskydd saknades.

Öppnade eld

Mannen kom dock tillbaka en timme senare och hade då på sig munskydd. Men väl framme vid kassan drog av han sig munskyddet och öppnade eld mot personalen. Ett 20-åriogs kassabiträde sköts till döds.

Nu sitter gärningsmannen häktad för mord och polisen är bestört över hur mannen under förhören fortsatt att argumentera för sin sak.

Antivaxxare radikaliseras

– Han fortsatte att avvisa restriktionerna mot coronaviruset, säger polisen.

Tyska myndigheter oroas över att delar av anti-vaxxrörelsen blir allt mer radikaliserade. Angela Merkel och flera av toppkandidaterna i tyska valet uttryckte sin avsky kring dådet.

Politiker skakade

– Jag är skakad av detta fruktansvärda mord på en ung man som bara begärde att befintliga regler följs, framhåller De Grönas kanslerkandidat Annalena Baerbock.

Åklagaren uppger till tysk media att gärningsmannen ville statuera ett exempel med tanke på sitt motstånd mot munskyddskravet.

Foto: E. Mclean