En månad senare – Så har det gått för Trumps stora satsning

2022 03 22

Truth Social, Donald Trumps nya sociala medier-plattform, var tänkt att bli en stor succé.

Men framgången har uteblivit för ex-presidentens stora satsning. Det som var tänkt att bli ”en ny stor plattform” för både republikaner och demokrater, där gemene man kunde konversera fritt i en miljö fri från ”censur”, har inte nått upp till de högt ställda förväntningarna.

Dåligt resultat

När appen lanserades den 21 februari toppade den App Stores lista över mest nedladdade appar. Men tekniska problem störde lanseringen. Flera användare rapporterade om att de inte kunde registrera sig på appen och många av de som lyckades med bedriften placerades istället i en väntkö.

En vecka senare

En vecka efter lanseringen dalade Truth Social ner till en blygsam 173-placering på Apples lista.

Appen hade ynka 300 000 besök i veckan under första delen av mars, rapporterar The Guardian. Tidningen skriver även att de själva försökte registrera sig på appen. Registreringen gjordes vid lanseringen den 21 februari. Det dröjde till den 5 mars innan de fick tillgång till appen.

Ett skämt

Drygt en månad senare ses Trump lansering mest som ett skämt, skriver The Guardian.

En strulig lansering, en aktiekurskollpas och en galjonsfigur i form av Donald Trump, som själv inte är aktiv på appen, har bidragit till den bilden.

Är själv inte aktiv

Donald Trump har endast publicerat ett endaste inlägg på plattformen. Något som tyder på att appen inte fått det genomslag som han själv önskade. Fem månader innan lanseringen lät det annorlunda.

– Vi lever i en värld där talibanerna finns på Twitter, men er favoritpresident har blivit tystad. Det är oacceptabelt. Jag ser fram emot att dela med mig av mina tankar på Truth Social och att slå tillbaka mot techjättarna, sade Donald Trump, enligt The Guardian.

Oerhört missnöjd

Föga överraskande uppges Donald Trump vara missnöjd med sitt nya sociala nätverk. Personer nära Trump uppges ha hört den före detta presidenten svära och säga saker som ”vad fan är det som händer med Truth Social”, enligt Daily Beast.

Särskilt missnöjd uppges Trump vara över den misslyckade lanseringen. Flera användare väntar fortfarande på att få tillgång till plattformen.

Foto: Donald Trump FB

Text: Redaktionen