Ebba Busch (KD) kräver att mobbning mot SD och V ska upphöra

2021 06 24

– Skolgårdsmobbandets tid ska avslutas. Inte bara på de faktiska skolgårdarna, utan även i Sveriges lagstiftande församling.

Det anser Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch som syftar på en del partiers hantering av Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Hon framhåller att det är ett rörigt läge i politiken just nu och menar röran inleddes redan vid valet 2010.

– Det var då det började fokuseras på vilka man inte ville samtala med, snarare än på vad man ville åstadkomma, framhåller hon i ett Facebookinlägg ikväll.

Väljare ska inte portas

Ebba (KD) ger även ett löfte.

– Oavsett hur nästa regering ser ut – och jag hoppas att det är en borgerlig regering med tungt kristdemokratiskt inflytande – så kommer den regeringen inte kunna låtsas som om en fjärdedel av riksdagen inte existerar. För Kristdemokraternas del så lovar jag att inget parti, och därmed heller inte några väljare, kommer portas från förhandlingsborden. Skolgårdsmobbandets tid ska avslutas. Inte bara på de faktiska skolgårdarna, utan även i Sveriges lagstiftande församling, betonar hon.

Inte värdigt demokratin

Ebba (KD) anser att den nuvarande behandlingen av vissa partier är ovärdigt.

– Det var vi som fällde Decemberöverenskommelsen 2015. Vi var först med att ta kontakt direkt med Sverigedemokraterna 2019 och därefter har vi även genomfört framgångsrika förhandlingar med Vänsterpartiet. Varje regering kommer behöva samtala och förhandla, öppet och respektfullt, med alla riksdagens partier. Alternativet är det läge vi ser nu, med parlamentariskt Svarte Petter-spel. Och det är inte värdigt Sveriges hundraåriga demokrati.

ANALYS

Det går inte att ta miste på att Ebba (KD) riktar sig mot Centern och Socialdemokraterna. Frågan om SD kommer återigen att hamna i fokus inför valet 2022 eller kanske redan i extravalet 2021.

[yop_poll id="266"]