Donald Trumps oväntade vändning

2022 10 20

Donald Trumps öden och äventyr i det amerikanska rättsväsendet fortsätter.

Nu låter ex-presidenten meddela att han och hans stab, mot alla odds, vill låta den federala polismyndigheten, FBI, söka igenom hans residens i Palm Beach, Florida.

Det uppger källor för den amerikanska tv-kanalen CNN.

Sliten Trump

– Han (Trump) är sliten, framhöll källan som står den tidigare presidenten nära.

Och tillade:

– Att ta bort en börda från hans axlar skulle hjälpa honom att gå framåt.

Å andra sidan finns det personer närstående den omdebatterade expresidenten som tvivlar på om det överhuvudtaget finns några dokument kvar i det fashionabla boendet.

Detta eftersom den federala polisen vid ett tillslag i sensomras synade drygt 20 000 dokument, varav runt 100 var hemligstämplade.

En undersökning med advokater med

Om polisen skulle beredas ytterligare tillgång till lyxresidenset skulle det högst sannolikt ske med Trumps egna advokater närvarande.

– Den allmänna åsikten kring Trumps juridiska situation är att det här är mycket tjafs om ingenting och ju förr vi kommer förbi det desto bättre, framhöll en person nära Trump.

Och tillfogade:

– Presidenten har sagt till förtrogna att han ”vill gå vidare”.

”Krig” mot rättsväsendet

Som vanligt när det gäller expresident Trump är det en rik ryktesflora i omlopp. Han har ju under en längre period fört mer eller mindre ”ett krig” mot myndigheter och rättsväsendet vad gäller dokumenten som han har haft i sin ägo.

Å ena sidan hävdar han gentemot att delar av dem är hans egendom.

Å andra sidan är han nu alltså beredd att ”öppna dörren”.

– Ett sådant drag skulle markera en abrupt förändring i tillvägagångssätt för Trump, som upprepade gånger har attackerat justitiedepartementets utredning av hans påstådda misskötsel av sekretessbelagda register som en politiskt motiverad bluff, konstaterar tidningen Forbes.

Trump har till och med hävdat att FBI har ”planterat” dokument i Mar-a-Lago-fastigheten.

Fortsättning följer.

 

 

Foto: Arkivfoto

Text: Redaktionen